ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Με επιτυχία το διεθνές τουρνουά Lacrosse στην ΑΓΣ
23. 10. 2023

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε το πρώτο διεθνές τουρνουά Lacrosse που φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της (21 και 22 Οκτωβρίου) η ΑΓΣ και αποτέλεσε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία του αθλήματος. Συμμετείχαν οι εθνικές ομάδες: Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ολλανδίας, και Τουρκίας.


Πρόκειται για άθλημα που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένο στις Η.Π.Α. και η Ελληνική Ομοσπονδία έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια για τη διάδοσή του στη χώρα. Μόλις πρόσφατα αποφασίστηκε η ένταξή του στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη διοργάνωση του 2028 στο Λος Άντζελες.


Ήταν ευκαιρία για τους μαθητές της Σχολής να γνωρίσουν ένα άθλημα που εκφράζει την αμερικανική κουλτούρα και ενδεχομένως η διοργάνωση να αποτελέσει ερέθισμα να ασχοληθούν μελλοντικά μαζί του και να αποτελέσουν πρωτοπόρους στη τη διάδοσή του. Να σημειωθεί ότι στους αγώνες συμμετείχε μεγάλη ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από 40 μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της Σχολής, στο πλαίσιο του Προγράμματος Youth Leadership που αναπτύσσεται από την περυσινή χρονιά στις εκπαιδευτικές βαθμίδες της Σχολής. 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!