ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Η «χαρά του Σπορέα» κοσμεί την είσοδο του Εργαστηρίου Κεραμικής
01. 12. 2022

Νέα όψη, η οποία αντανακλά την ιστορία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έχει πλέον η είσοδος του Εργαστηρίου Κεραμικής. Η τοιχογραφία, η οποία φέρει τον τίτλο: «η χαρά του Σπορέα», είναι έργο δύο φοιτητριών καλών τεχνών από τη… Φινλανδία, οι οποίες βρέθηκαν στη Σχολή στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος Erasmus+.

Η Sanna Tuunainen και η Linda-Sofia Jaaskelainen εντυπωσιάστηκαν από το τοπίο και τις εγκαταστάσεις της Σχολής και θέλησαν να αφήσουν το «αποτύπωμά» τους στο Εργαστήριο Κεραμικής. Μετά την απρόσμενη και έκτακτη αναχώρηση της Linda-SofiaJaaskelainenγια λόγους υγείας, την υλοποίηση του πρότζεκτ ανέλαβε η SannaTuunainen, με την πολύτιμη συνδρομή στελεχών του Ιδρύματος.

«Είχαμε βάλει στόχο να παρακολουθήσουμε μαθήματα στο εξωτερικό μέσω του Erasmus+. Μας ενδιέφερε η περίπτωση της Ελλάδας, διότι δεν την είχαμε επισκεφτεί. Μέσω των καθηγητριών μας, ήρθαμε σε επαφή με την υπεύθυνη του Εργαστηρίου Κεραμικής, Χριστίνα Lansdale Willis. Η χαρά και ο ενθουσιασμός μας ήταν πολύ μεγάλος όταν γίναμε δεκτές. Η υποδοχή που μας επεφύλαξε η Σχολή ήταν θερμή», είπε η Sanna Tuunainen. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της, ήρθε σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και, παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα κεραμικής. «Η ΑΓΣ είναι ένα μοναδικό εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Υπάρχουν παρόμοια και στην πατρίδα μου, αλλά δεν διαθέτουν όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Ήταν μεγάλη τιμή και χαρά, να κάνουμε μέρος των μαθημάτων μας εδώ. Και πραγματικά, ήταν μία αποκάλυψη. Θα έχουμε για πάντα στην καρδιά μας τη Σχολή και ευελπιστούμε πολύ γρήγορα να επιστρέψουμε και ίσως να ‘αφήσουμε ένα κομμάτι της ψυχής μας’ σε κάποιον άλλον τοίχο του campus», προσέθεσε η 37χρονη φοιτήτρια.

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!