ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Αναστασία Μαρία Φελεκίδου – απόφοιτη 1999
23. 10. 2020

Αποφοίτησε από το (τότε) Τεχνικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής το 1999 και έκτοτε έχει δραστηριοποιηθεί στον αγροτουριστικό τομέα. Η Αναστασία Μαρία – Φελεκίδου, δηλώνει περήφανη για το σχολείο της.

Με καταγωγή από την Ξάνθη, ήρθε για σπουδές στο Τεχνικό Λύκειο. «Η Σχολή με βοήθησε πολύ σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, κυρίως να αυτονομηθώ και να ανεξαρτητοποιηθώ. Επιπλέον, με υποστήριξε αρκετά με την επιχείρησή μου καθώς συνεργάστηκα με το πρόγραμμα "Greek Summer" όπου φιλοξενώ στα καταλύματα που διαθέτω, παιδιά από την Αμερική. Η συνεργασία μας λειτούργησε ως μέσο προβολής και διαφήμισης προς το κοινό της ΑΓΣ. Είμαι περήφανη για το σχολείο μου γιατί θεωρώ πως με αντιπροσωπεύει. Μας δίδαξαν να έχουμε ήθος και να είμαστε συνειδητοποιημένα άτομα. Ακόμη, είμαι περήφανη που έχει τόσο καλή φήμη και εκπέμπει κύρος», είπε.

Προτρέπει τους μαθητές που φοιτούν σήμερα στη Σχολή να ζήσουν όσο καλύτερα μπορούν την εμπειρία που τους προσφέρεται. «Ακόμη και σήμερα, όταν βρισκόμαστε με τους συμμαθητές μου, αναπολούμε και αστειευόμαστε με τις στιγμές που έχουμε ζήσει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», πρόσθεσε. Σήμερα η Αναστασία – Μαρία Φελεκίδου ασχολείται με την καλλιέργεια καπνών που είναι παράδοση στην οικογένεια της και συνεργάζεται με ομάδα παραγωγών για τη μεταποίηση και διανομή του καπνού. «Επίσης, έχουμε ελάφια και αγριογούρουνα όπου διαθέτουμε το κρέας τους σε ιδιώτες και κρεοπωλεία της περιοχής. Τα τελευταία επτά χρόνια διαθέτω ξενώνες και ένα αναψυκτήριο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Κατάφερα να τον νοικιάσω από τον δήμο Ξάνθης που τον έχει στην κατοχή του και έχω κάνει αρκετή προσωπική δουλειά για να το αναπτύξω και να το διαμορφώσω. Σκοπός μου είναι να παρέχω τόσο στους κατοίκους της περιοχής και κυρίως τα παιδιά αλλά και στους επισκέπτες, την ευκαιρία να περάσουν όμορφα απολαμβάνοντας τη φύση. Είμαι πολύ χαρούμενη που πολλοί συμμαθητές μου με έχουν επισκεφθεί και θα ήθελα να ξέρουν όλοι οι απόφοιτοι πως είναι ευπρόσδεκτοι», υπογράμμισε και τόνισε ότι στο μέλλον θέλει να επικεντρωθεί στην οικογένειά της και να στηρίξει τα παιδιά της. «Θα ήθελα να τους παρέχω τις ευκαιρίες που δόθηκαν και σε εμένα και να σπουδάσουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή», είπε.

Σε ό,τι αφορά την καλύτερη ανάμνησή της κατά τα χρόνια των σπουδών της στην ΑΓΣ, παραδέχθηκε ότι ήταν η συγκινητική τελετή αποφοίτησης ενώ αγαπημένο σημείο της στο campus ήταν το «σπιτάκι του κήπου», όπου πέρασε αμέτρητες ώρες κάνοντας την πρακτική της και ήταν σημείο αναφοράς για όλους τους μαθητές.

Αναστασία Μαρία Φελεκίδου – απόφοιτη 1999
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!