ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μνημόνιο συνεργασίας για την ΑΓΣ και τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ
30. 11. 2022

Η Αμερικανική Γεωργική Σχολή και o Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, μέσω του οποίου επισφραγίζεται η ήδη επιτυχημένη συνεργασία των δύο φορέων και εδραιώνεται σε επιστημονικό, εκπαιδευτικό,  ερευνητικό και παραγωγικό επίπεδο.

Βασικοί πυλώνες της συνεργασίας είναι η καινοτομία, η έρευνα και η βιώσιμη ανάπτυξη. Ως αρχικοί στόχοι έχουν οριστεί η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας, η ανάπτυξη πρωτοποριακών ψηφιακών συστημάτων πτηνοτροφίας και πιστοποίησης αυθεντικότητας τροφίμων με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής, καθώς και η ποσοτικοποίηση και ελάττωση του ενεργειακού αποτυπώματος, με όραμα ένα πράσινο μέλλον για όλους.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρόεδρο του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Ανδρέα Δημητρίου και τον Πρόεδρο της ΑΓΣ, Dr. Jeff Lansdale, στις 29 Νοεμβρίου 2022, στην πόλη των Ιωαννίνων, παρουσία του Εποπτικού και Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ και στελεχών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, μεταξύ των οποίων ο Dean του Perrotis College, Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος, ο Farm Manager, Δρ. Θεόδωρος Καλλίτσης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Αποφοίτων, κα Λίλα Ζήζουλα.

Την τελετή υπογραφής του Μνημονίου τίμησαν με την παρουσία τους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Δήμου Ιωαννιτών, Βασίλειος Βλέτσας και ο Πρωτοσύγκελος Ι.Μ. Ιωαννίνων Πατήρ Θωμάς Ανδρέου, οι οποίοι συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία τους δύο φορείς και ευχήθηκαν μια δημιουργική και εποικοδομητική συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Dr. Jeff Lansdale, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία και τη δυνατότητα να δουλέψουν από κοινού με την ΠΙΝΔΟΣ στην εκπαίδευση και την έρευνα, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον αγροδιατροφικό τομέα. Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, Ανδρέας Δημητρίου, τόνισε την ιδιαίτερη βαρύτητα που έχει για την ΠΙΝΔΟΣ το Μνημόνιο και αναφέρθηκε σε περαιτέρω προοπτικές συνεργασίας.

 

 

 

 

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!