ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Μένουμε σπίτι, διατηρούμε την ταυτότητα του μαθητή ενεργή!
30. 03. 2020

Από την πρώτη ημέρα αναστολής της λειτουργίας της, η Αμερικανική Γεωργική Σχολή εφάρμοσε την εξ αποστάσεως επικοινωνία και εκπαίδευση με όλους τους μαθητές της. 

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Παιδικού Σταθμού, αρχικά έστειλε στους γονείς βίντεο με προσωπικούς χαιρετισμούς των δασκάλων προς κάθε μαθητή. Στη συνέχεια, με κύριο άξονα τα άριστα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Μικρή Σελήνη και σε συνεργασία πάντα με το τμήμα της βιβλιοθήκης "Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή", στάλθηκε βίντεο αφήγησης του παιδικού παραμυθιού «Φλορέτ», καθώς και  ηλεκτρονικό έγγραφο με φωτογραφίες και οδηγίες ποικίλων δράσεων (περιβαλλοντικές δράσεις, κηπουρική, τραγούδια, μουσική, μουσικοκινητική, μαγειρική κτλ).

Με booklet αγγλικών και φύλλα εργασίας παραμυθιού για το σπίτι άρχισε το Νηπιαγωγείο τις δράσεις του για εξ αποστάσεως εκπαιδευτικές υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, το σχολείο έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα booklet αγγλικών με δράσεις και ένα φύλλο εργασίας για κάθε παραμύθι που θα διαβάζουν οι μαθητές στο σπίτι. Κάθε εβδομάδα θα αποστέλλεται νέο booklet, μαζί με βίντεο από δασκάλες σε ανάγνωση βιβλίων, δημιουργία ηχοϊστοριών, δημιουργία πειραμάτων και κουκλοθέατρου.  Επίσης, με πρωτοβουλία του Νηπιαγωγείου διατηρείται ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους γονείς των παιδιών, ενώ παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη μέσω τηλεφωνικής ή διαδικτυακής συζήτησης. 

Η διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου έβαλαν σε εφαρμογή μαθήματα ασύγχρονης εκπαίδευσης, χωρίς να χαθεί χρόνος. Google forms, ebooks, παρουσιάσεις και kahoot συντροφεύουν τους μαθητές και τις μαθήτριες, βοηθώντας τους παράλληλα να κρατούν στενή επαφή με τη διαδικασία της μάθησης. Τη δεύτερη εβδομάδα ευχάριστες εκπλήξεις περίμεναν τα παιδιά, βιντεομαθήματα από όλες τις δασκάλες και τους δασκάλους τους, για να τους θυμίσουν πως είναι δίπλα τους και πως τους σκέφτονται συνεχώς. Πλέον, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού πέρασαν στην τρίτη φάση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας οργανώνοντας μαθήματα σύγχρονης εκπαίδευσης με τη χρήση της πλατφόρμας zoom. 

Το Γυμνάσιο Χασιώτη υποστηρίζει εξ αποστάσεως τους μαθητές του από την πρώτη ημέρα της ιδιαίτερης περιόδου αναστολής της λειτουργίας του. Τα παιδιά (και οι γονείς) λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα καθήκοντά τους, βρίσκουν συνοδευτικό υλικό, σημειώσεις, επιπλέον εργασίες, βιβλία και οπτικοακουστικό υλικό στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Moodle. Επιπλέον, λειτουργεί καθημερινό πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων κατά τη διάρκεια των οποίων παρέχονται διευκρινίσεις, λύνονται απορίες των παιδιών και - όπου κρίνεται αναγκαίο - διδάσκονται νέες διδακτικές ενότητες.

Οι καθηγητές του Γενικού Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας moodle, αποστέλλουν εκπαιδευτικό υλικό στους μαθητές, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό. Εκτός από τις ασύγχρονες μεθόδους, χρησιμοποιούνται και σύγχρονες, αξιοποιώντας τα εργαλεία του διαδικτύου για ζωντανή επικοινωνία με τους μαθητές. Ταυτόχρονα, οι γονείς ενημερώνονται τακτικά για όλες τις εξελίξεις που αφορούν είτε στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε στην ενημέρωση για τα μέτρα προφύλαξης, είτε και - με τη βοήθεια των ειδικών παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων μας - για τρόπους υποστήριξης και ενίσχυσης της καλής ψυχολογίας των μαθητών. Παράλληλα, με εκ περιτροπής παρουσία των γεωτεχνικών, υποστηρίζονται και τα projects των μαθητών, που αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη (πουλάδες, σαλιγκάρια, μανιτάρια, ετήσια κηπευτικά, οπωρώνας κλπ).  

Οι καθηγητές του Ι.ΙΕΚ έχουν αναρτήσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα moodle το εκπαιδευτικό υλικό που διδάχθηκε μέχρι και την ημέρα αναστολής της εκπαιδευτικής λειτουργίας προκειμένου οι σπουδαστές να αξιοποιήσουν το υλικό για την καλύτερη κατανόηση και την επανάληψη του περιεχομένου του. Επίσης, προετοιμάζουν και αναρτούν το εκπαιδευτικό τους υλικό στην πλατφόρμα σε εβδομαδιαία βάση, ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να μελετούν εξ αποστάσεως. Το εκπαιδευτικό υλικό δύναται να συνοδεύεται από φύλλα ελέγχου, ώστε να υπάρχει ανατροφοδότηση των σπουδαστών, και των εκπαιδευτών. 

Το Perrotis College, σε συνεργασία με το Cardiff Metropolitan University, στην προσπάθεια για την ομαλότερη ολοκλήρωση του εξαμήνου, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες για τη «μετάβαση» στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, λαμβάνοντας υπόψη τη «βιωματική» προσέγγιση των ακαδημαϊκών προγραμμάτων). Η εμπειρία και η τεχνογνωσία των καθηγητών και του προσωπικού, η διαθέσιμη τεχνολογία και κυρίως η ανταπόκριση των σπουδαστών επέτρεψε, σε μεγάλο βαθμό, να αντιμετωπιστεί η πρόκληση με επιτυχία. Σε κάθε περίπτωση, οι καθηγητές μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, παρέχουν καθοδήγηση στους σπουδαστές, ώστε να συνεχίσουν το έργο τους στον βαθμό που τους επιτρέπει το γνωστικό αντικείμενο κάθε μαθήματος.

Το μήνυμα για εξ αποστάσεως εκπαίδευση δόθηκε και είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση μαθητών όλων των βαθμίδων. Στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή έχουμε αποδείξει πως πάνω απ' όλα είμαστε μια ομάδα και η προσαρμογή όλων μας στις νέες συνθήκες είναι απλά ένα ακόμα στοίχημα που θα κερδηθεί!

American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!