ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
18. 05. 2020

Τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες της Πολιτείας και έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης άρχισαν την επαναλειτουργία τους. Το κουδούνι χτύπησε και πάλι τη Δευτέρα 11 Μαΐου για τους μαθητές της Γ’ τάξης του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου και μία εβδομάδα αργότερα για τους μαθητές του Γυμνασίου Χασιώτη και των άλλων δύο τάξεων του Λυκείου.

Οι σχολικές αίθουσες διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδεία και οι μαθητές όλων των τάξεων έδειξαν για μία ακόμη φορά υπεύθυνη στάση, τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους και αποφεύγοντας τον συνωστισμό.

«Η χαρά ήταν μεγάλη όταν ενημερωθήκαμε πως μπορούμε να επιστρέψουμε στο σχολείο μας», είπε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, Ραφαέλα Κανλή. Η Ραφαέλα, η οποία κατάγεται από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής και θα συνεχίσει τις σπουδές της με υποτροφία μέσω του προγράμματος Study USA της ΑΓΣ στο διακεκριμένο πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. WPI, προσέθεσε ότι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της αναστολής λειτουργίας του σχολείου ήταν εξαιρετική αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τα πλεονεκτήματα της φυσικής παρουσίας στη σχολική αίθουσα. «Για εμένα ο αναγκαστικός εγκλεισμός στο σπίτι για δύο μήνες αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία να εντατικοποιήσω το διάβασμα καθώς προετοιμάζομαι για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Φυσικά και χάρηκα που άνοιξε και πάλι το σχολείο, όπως χάρηκε και το οικογενειακό περιβάλλον μου όταν ενημερώθηκε για τα μέτρα προστασίας που είχε λάβει το Λύκειο για την ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών», δήλωσε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του ΓΕΛ, Ιωάννα Κωνσταντινίδου από την Περαία.

H μαθήτρια της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου, Ραφαέλα Σωτηράκου, με καταγωγή από την Μάνη Λακωνίας, έχει εντατικοποιήσει το διάβασμά της καθώς φιλοδοξεί να περάσει στο τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και σχολίασε θετικά το γεγονός ότι οι συμμαθητές της τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας. Από την πλευρά του, ο συμμαθητής της Δημήτρης Τζελέπης από τον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προστατευτικά μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των μετακινήσεων τους ακόμη και μέσα στο campus, αλλά και για τη λειτουργία του οικοτροφείου και του εστιατορίου της ΑΓΣ. Πάντως, και οι τέσσερις μαθητές εξέφρασαν την απογοήτευση τους για την ματαίωση της πενθήμερης σχολικής εκδρομής, η οποία για φέτος ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Κρήτη.

Την ίδια ώρα, από τις Διευθύνσεις των δύο Λυκείων έγινε γνωστό ότι η επιστροφή των μαθητών πραγματοποιήθηκε με αυστηρό πρωτόκολλο, το οποίο συμπεριέλαβε όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Αφορούσε την διαμόρφωση των τάξεων, την εγκατάσταση ειδικής σήμανσης, τον εφοδιασμό με αντισηπτικά χεριών και απολυμαντικά επιφανειών, την κάλυψη εξοπλισμού με μεμβράνες κ.α. Πριν από όλα αυτά, τα σχολικά κτίρια απολυμάνθηκαν με νεφελοψεκασμό από ειδικό συνεργείο, έτσι ώστε το μικροβιακό φορτίο των κτιρίων να είναι μηδενικό. Οι μαθητές προσήλθαν σε μικρές ομάδες, εξετάστηκαν σχολαστικά από τη γιατρό του σχολείου και αφού πήραν την έγκρισή της εγκαταστάθηκαν στο οικοτροφείο. Οι καθηγητές ενημέρωσαν τους μαθητές για τις νέες συνθήκες που πρέπει να τηρούνται ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία όλων. Η πρώτη εβδομάδα της νέας καθημερινότητας κύλησε με αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα, καθώς τα παιδιά, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση των καθηγητών τους, έδειξαν να κατανοούν τις ιδιαίτερες συνθήκες και να προσαρμόζονται σε αυτές.

Γυμνάσιο Χασιώτη

Μέτρα προστασίας και ασφαλείας έλαβε και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Χασιώτη. Ακολουθώντας τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του σχολικού κτηρίου και του ωρολόγιου προγράμματος, αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των τμημάτων σε δύο μικρότερες ομάδες μαθητών, διαμορφώνοντας αναλόγως τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, ενώ εφαρμόστηκαν και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας όπως και στα Λύκεια. Στο μεταξύ, συνεχίζεται έως το τέλος της σχολικής χρονιάς, η εξ αποστάσεως λειτουργία των ψυχαγωγικών clubs κατά τη διάρκεια του απογεύματος, μέσω των οποίων τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες. Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις όλων των ομάδων μαθητών με τη σχολική ψυχολόγο Εβίτα Τσαγκαρλή και την ειδική παιδαγωγό Κατερίνα Σταματίκα και φυσικά οι εκπαιδευτικοί του σχολείου βρίσκονται διαρκώς δίπλα στα παιδιά, με κατανόηση, ηρεμία και προπαντός αισιοδοξία. Η σχολική γιατρός είναι διαθέσιμη να παρέχει τις υπηρεσίες της σε περίπτωση που χρειαστεί, ενώ συμμετέχει και στις συστηματικές ενημερώσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών του σχολείου. Οι μαθητές που απουσιάζουν από τα μαθήματα, υποστηρίζονται εξ αποστάσεως μέσω συστηματικών τηλεδιασκέψεων με τους καθηγητές τους, παραλαμβάνουν καθημερινά τα καθήκοντά τους και συμμετέχουν στις απογευματινές δημιουργικές δραστηριότητες.

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-21 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!