ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   /   Νέα & Εκδηλώσεις   /   Νέα
Νέα
Alumni Xpress: Ζαχαρίας Ηλιάδης, απόφοιτος 2009
15. 12. 2020

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Το 2009 αποφοίτησε από το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στην ειδικότητα Τεχνολογίας και Ελέγχου Τροφίμων. Ο Ζαχαρίας Ηλιάδης εργάζεται σήμερα ως οινολόγος στην εταιρεία «Ευάγγελος Τσάνταλης», όπου δραστηριοποιείται στο χώρο της αμπελουργίας, της οινοποιίας και της αποσταγματοποιΐας και παράλληλα συνεχίζει την ενασχόλησή του με τα κτήματα της οικογένειάς του. Έχει θέσει ως μελλοντικό στόχο τη δημιουργία κέντρου παροχής υπηρεσιών και συμβουλών πάνω στον κλάδο της αμπελουργίας – οινολογίας.

Η καλύτερη ανάμνησή του από το σχολείο ήταν η συμμετοχή του στα προγράμματα ανταλλαγής μαθητών με σχολεία του εξωτερικού. Γνωρίζοντας νέους πολιτισμούς και κουλτούρες, εναλλακτικούς και καινοτόμους τρόπους διαχείρισης τροφίμων, διεύρυνε τις γνώσεις του και οραματίστηκε ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο του.

«Το αγαπημένο μου σημείο στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή ήταν αδιαμφισβήτητα το οικοτροφείο, καθώς εκεί μοιραζόμουν αρκετές ώρες της ημέρας με τους συμμαθητές μου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δυνατών σχέσεων που κρατούν μέχρι σήμερα. Η συμβίωση, η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών ήταν εκείνα που βοήθησαν στην καλύτερη κοινωνικοποίηση μου και με έκαναν κομμάτι μιας μεγάλης οικογένειας», υπογραμμίζει. Προσέθεσε ότι η ΑΓΣ τον βοήθησε να αγαπήσει το αμπέλι και την παραγωγή κρασιού, ώστε να επιλέξει στη συνέχεια τις σπουδές του πάνω στην οινολογία.

«Είμαι περήφανος για το σχολείο μου για τα οφέλη και τις γνώσεις που μου παρείχε. Με το έργο τους συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη και την πρόοδό μας στην σημερινή κοινωνία. Η συμβουλή μου στους μαθητές που φοιτούν τώρα είναι να ζήσουν την κάθε στιγμή έντονα, ξεχωριστά και να προσπαθήσουν να αντλήσουν γνώση από όλα όσα τους προσφέρει το σχολείο. Τέλος, να θυμούνται πάντα πως ό,τι στόχο και να βάλουν στη ζωή τους, με προσπάθεια και δουλειά στο τέλος θα τα καταφέρουν», κατέληξε.

Alumni Xpress: Ζαχαρίας Ηλιάδης, απόφοιτος 2009
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!