ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα!
07. 04. 2017

Το Πάσχα πλησιάζει και στην Α΄ τάξη αρχίσαμε τις ετοιμασίες! Ξεκινήσαμε με το βάψιμο των αυγών! O τρόπος που επιλέξαμε δεν ήταν ο συνηθισμένος, αλλά ένας πιο διασκεδαστικός και “παιχνιδιάρικος”.

Πήραμε χρώματα ζαχαροπλαστικής και σε ποτήρια με χλιαρό νερό και λευκό ξύδι προσθέσαμε σταγόνες από το χρώμα της αρεσκείας μας. Έπειτα, αφήσαμε εκεί μέσα τα αυγουλάκια μας για λίγα λεπτά. Μάλιστα, δεν παραλείψαμε να κάνουμε και συνδυασμός χρωμάτων, με αποτέλεσμα να βάψουμε τα αυγά μας σε πολλά και διαφορετικά χρώματα.

Στη συνέχεια, για να είμαστε σίγουροι ότι θα φτάσουν τα αυγουλάκια μας, σώα και αβλαβή στο σπίτι, γυρίσαμε στην τάξη και τα βάλαμε σε μικρές φωλίτσες από χαρτοσακούλες!

Ολοκληρώσαμε τις πασχαλινές μας δραστηριότητες με ένα κυνήγι κρυμμένων πασχαλινών αυγών στην πίσω αυλή. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, πήραν τα καλαθάκια τους και προσπάθησαν να μαζέψουν όσα περισσότερα αυγά μπορούσαν μέσα σε λίγα λεπτά. Όλοι το διασκεδάσαμε πολύ!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!