ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Το έδαφος και τα μυστικά του! (STEM)
04. 11. 2016

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος «Δάσος», επισκέφθηκαν τη Β' τάξη οι υπεύθυνοι του εργαστηρίου φυσικών επιστημών Peiramatistas του NOESIS! Με την καθοδήγησή τους, συμμετείχαμε στην αποστολή «Το έδαφος και τα μυστικά του»!

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπου οι μαθητές συμμετέχουν σε μια σειρά από πειράματα που σχετίζονται με το ριζικό σύστημα των φυτών, τη διάβρωση του εδάφους ανάλογα με τη βλάστηση, τη φυσική αναβλάστηση (πλάθοντας σβώλους με λάσπη και μείγμα σπόρων) και τα στοιχεία που περιέχει το έδαφος.

Τέλος, δημιουργήσαμε μια μακέτα, έναν "ανάγλυφο χάρτη", όπου αποτυπώσαμε τις φυσικές διαμορφώσεις του εδάφους! Τα παιδιά φέρνουν στο σπίτι κομμάτι από τη μακέτα που έφτιαξαν, καθώς και το σβώλο από χώμα και διαφορετικούς σπόρους. Μπορείτε να τον σπείρετε και να δείτε ποιο σποράκι θα φυτρώσει πρώτο!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!