ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φυσική οδοντόκρεμα φτιαγμένη από μικρούς... φαρμακοποιούς!
14. 02. 2018

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της “Υγιεινής Διατροφής”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης αφιέρωσαν λίγο από τον χρόνο τους για να ασχοληθούν με τη στοματική υγιεινή! Φόρεσαν λοιπόν τις εργαστηριακές τους ποδιές και επισκέφτηκαν το εργαστήριο, όπου τους περίμενε η STEM Academy Coordinator, κα Γρηγοριάδου, για να υλοποιήσουν το Toothpaste Project!

Ο στόχος τους ήταν να κατανοήσουν πώς επηρεάζονται τα δόντια μας από τις τροφές που καταναλώνουμε. Δεν έμειναν όμως μόνο στη θεωρία.. απεναντίας έκαναν ένα πείραμα για να διαπιστώσουν την επίδραση των τροφών και τα αποτελέσματα τους εξέπληξαν και τους προβλημάτισαν!

Στο δεύτερο κομμάτι του project, έφτιαξαν τη δική τους οδοντόκρεμα! Τα παιδιά συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες και τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά επιτυχημένα! Όλα τα παιδιά πήραν σπίτι τους ένα μικρό βαζάκι με δείγμα από την οδοντόκρεμα που έφτιαξαν. 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!