ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Προγραμματίζουμε αυτοκινητάκια! (STEM)
17. 02. 2017

Στο πλαίσιο της βιωματικής μάθησης, η Β' τάξη φτιάξαμε την προηγούμενη εβδομάδα τα δικά μας αυτοκίνητα με το εκπαιδευτικό πακέτο Lego Simple Machines και κάναμε αγώνες. Η δραστηριότητα αυτή άρεσε τόσο στα παιδιά που αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε, αλλά σε πιο «εξελιγμένη» μορφή.

Υποδεχτήκαμε λοιπόν στην τάξη μας την κυρία Ειρήνη Ινεπολόγλου, υπεύθυνη του ομίλου ρομποτικής, για να μας βοηθήσει να κατασκευάσουμε και να προγραμματίσουμε τα δικά μας αυτοκινητάκια χρησιμοποιώντας τα εκπαιδευτικά πακέτα LEGO WeDo 2.0. Ανοίξαμε την αντίστοιχη εφαρμογή στα iPads μας και εξοικειωθήκαμε λίγο με το περιβάλλον της.

Έπειτα εργαστήκαμε ανά δύο για να κατασκευάσουμε το δικό μας αγωνιστικό αυτοκίνητο αυτή τη φορά, το οποίο στη συνέχεια προγραμματίσαμε ώστε να κινείται μέσω του iPad μας. Όταν το κατορθώσαμε, κατεβήκαμε στην αίθουσα Media για να κάνουμε αγώνες ταχύτητας και να δούμε ποιο αυτοκινητάκι θα φτάσει πιο γρήγορα στον τερματισμό!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!