ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Ε΄Τάξης : Άνθρωποι και ζώα...
17. 12. 2020

Σε συνθήκες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης υλοποιήθηκε η θεματική ενότητα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ Δημοτικού. Τα ζώα και η προστασία τους είναι αγαπημένο θέμα όλων των παιδιών, φέτος όμως τα μεγάλα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν λίγο παραπάνω. Μπορεί να μην καταφέραμε λόγω πανδημίας να υλοποιήσουμε όλες τις δράσεις που είχαμε σχεδιάσει, το πρόγραμμα όμως προσαρμόστηκε για τος ψηφιακές μας τάξεις.

Με αφορμή ένα κείμενο του Ε. Τριβιζά με θέμα τις ταυρομαχίες, τα παιδιά έγραψαν κείμενα με επιχειρήματα υπέρ ή κατά της απαγόρευσης του συγκεκριμένου εθίμου και οργανώθηκαν onlinedebatesστα οποία τα παιδιά μας εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά με την ωριμότητα των απόψεών τους.

 

Σε διασύνδεση με τις Φυσικές Επιστήμες και τη μελέτη του πεπτικού συστήματος, επισκέφτηκε τις ψηφιακές μας τάξεις η Διατροφολόγος κ. Δάφνη Νταλάπα, η οποία και μας έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως : «Γιατί οι αγελάδες είναι παχιές, ενώ τρώνε μόνο χόρτα;», «Τι διαφορά έχουν οι οδοντοστοιχίες των σαρκοφάγων και των φυτοφάγων ζώων;» , «πώς διαφοροποιήθηκε ο άνθρωπος από τα ζώα με το μαγείρεμα της τροφής;»

 

 

Δεν έλειψε και η σύνδεσή μας με το εξωτερικό, καθώς τις ψηφιακές μας τάξεις επισκέφτηκε η κ. MariaVivas, θεία του μαθητή μας Λεωνίδα, η οποία είναι στέλεχος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Υδάτων της Ανδαλουσίας με ιδιαίτερη δράση στην προστασία της θαλάσσιας ζωής στη Μεσόγειο. Μέσα από μια εντυπωσιακή παρουσίαση αναδείχθηκαν ο πλούτος της θαλάσσιας πανίδας, οι κίνδυνοι και οι απειλές που αντιμετωπίζει, αλλά και οι ευθύνες όλων μας για την προστασία της. Με αφορμή την επίσκεψη αυτή, τα παιδιά ετοίμασαν τις δικές τους αφίσες ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων υπό εξαφάνιση.

Η θεματική ενότητα δουλεύτηκε και στα μαθήματα ειδικότητας. Στο μάθημα των Εικαστικών, τα ζώα αποτέλεσαν αφορμή για εικαστικές δημιουργίες των παιδιών και γελοιογραφίες. Αντίστοιχα, στο μάθημα των Αγγλικών, οι μαθητές και οι μαθήτριες δημιούργησαν μικρά πληροφοριακά βιβλία για ζώα του κόσμου.

What a better way to serve our writers' purpose to inform than an informational Booklet? Meticulous planning, thorough research, eye-catching titles and illustrations, key bits of information were more than enough to engage the audience and keep people reading. For more interesting facts about Dogs, Koalas and many more , tune in! 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!