ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Η σωστή διατροφή σε ένα πιάτο!
07. 02. 2017

Έφτασε ο καιρός πλέον να ασχοληθούμε στη Β΄τάξη και με το δεύτερο βιωματικό μας πρόγραμμα για φέτος που δεν είναι άλλο από την Υγιεινή Διατροφή! Έτσι, κάναμε σήμερα την εισαγωγή στη νέα θεματική, φροντίζοντας πάντα να θυμηθούμε τα όσα είπαμε και μάθαμε την περσινή χρονιά.

Έτσι, η έναρξη έγινε με την εικόνα του “Πιάτου της Υγιεινής Διατροφής” (the eatwell plate) στον πίνακα. Συζητήσαμε για τα τρόφιμα που περιλαμβάνει, το πώς είναι χωρισμένο (ομάδες τροφίμων) και τις διαφορές μεταξύ των ομάδων. Θυμηθήκαμε τις πέντε βασικές ομάδες τροφίμων: φρούτα και λαχανικά, δημητριακά, πρωτεΐνες, γάλα και γαλακτοκομικά, τροφές που περιέχουν ζάχαρη ή/και λίπη.

Έπειτα, με οδηγό μας το “πιάτο της υγιεινής διατροφής” (the eatwell plate) επιχειρήσαμε να φτιάξουμε τα δικά μας πιατάκια, κάνοντας όμορφα μικρά κολάζ. Χρωματίσαμε τα τρόφιμα των διαφορετικών ομάδων και τα κολλήσαμε πάνω στο πιατάκι μας.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!