ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εμπρός λοιπόν καλοί μας κάστορες!
30. 05. 2018

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος της Βιοποικιλότητας, ολοκλήρωσαν την περιήγησή τους στον κόσμο των Θηλαστικών. Αποστολή τους αυτή τη φορά ήταν η κατασκευή ενός φράγματος για κάστορες!

Αρχικά, υποδέχτηκαν την κυρία Νάντια Γρηγοριάδου, STEM Academy Coordinator, η οποία μέσα από μια όμορφη παρουσίαση τους μίλησε για τα συμπαθητικά αυτά ζωάκια, τους κάστορες! Οι μαθητές έμαθαν ότι οι κάστορες ανήκουν στην υποκατηγορία των τρωκτικών και ότι αποτελούν ικανότατους μηχανικούς αρχιτέκτονες της φύσης και των λιμνών, αφού φτιάχνουν τη φωλιά τους με ιδιαίτερη μαεστρία χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.

Χωρίς να χάσουν καιρό, κατευθύνθηκαν όλοι μαζί στην περιοχή των λαχανόκηπων των πρωτοβάθμιων σχολείων, όπου ανέλαβαν να φτιάξουν τα δικά τους φράγματα καστόρων! Χωρίστηκαν σε ομάδες των πέντε ατόμων και έπιασαν δουλειά! Κλαδιά, φύλλα, χόρτα, χώμα και λάσπη αποτέλεσαν τα βασικά τους υλικά μαζί φυσικά και με τα μαγικά συστατικά της ομαδικότητας και της όρεξης για δημιουργία!

Στο τέλος, γέμισαν με νερό τα αυλάκια που είχαν ανοίξει και με χαρά είδαν ότι τα φράγματά τους λειτουργούσαν κανονικά και το νερό δεν μπορούσε να διαφύγει! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με τη δραστηριότητα και κατασκεύασαν πραγματικά αριστουργήματα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!