ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εντομολόγοι εν δράση! (STEM)
22. 05. 2017

Σήμερα στο πλαίσιο του βιωματικού περιβαλλοντικού προγράμματος "Βιοποικιλότητα", η Β' τάξη επικεντρωθήκαμε για μια ακόμη φορά στα έντομα και κυρίως στα μυρμήγκια. Αν και όλοι μας ξέρουμε αυτά τα έντομα, σήμερα είδαμε, μέσα από μια παρουσίαση prezi της κυρίας Γρηγοριάδου Νάντιας, υπεύθυνη του STEM Academy, κάποιες άγνωστες, αλλά πολύ σημαντικές πληροφορίες για αυτά τα μικρά πλασματάκια.

Έτσι, είδαμε ότι μένουν σε μεγάλες αποικίες κάτω από το έδαφος ή μέσα σε κορμούς δέντρων, όπου δημιουργούν λαγούμια πολλών εκατοντάδων μέτρων. Είδαμε ότι μόνο η βασίλισσα γεννάει μυρμήγκια, ενώ τα υπόλοιπα θηλυκά είναι εργάτριες και τα αρσενικά είναι αυτά που έχουν φτερά και γονιμοποιούν τη βασίλισσα. Έπειτα, είδαμε τα μέρη του σώματός τους και κάποιες ιδιαίτερες πληροφορίες για τον τρόπο ζωής τους.

Έπειτα, κάναμε μια απόπειρα να φτιάξουμε τις δικές μας μυρμηγκοφωλιές! Με πολύ απλά υλικά κατασκευάσαμε, λοιπόν, τις δικές μας μυρμηγκοφάρμες! Όση ώρα τις φτιάχναμε είχαμε αφήσει ένα πιατάκι με διάφορα φαγητά δίπλα σε μια μυρμηγκοφωλιά για να διαπιστώσουμε τι τροφές προτιμούν τα μυρμήγκια. Πρώτα στην προτίμησή τους... τα αλλαντικά!

Για τις επόμενες εβδομάδες θα αφήσουμε τα μυρμηγκάκια μας να κάνουν τη δουλειά τους χτίζοντας το σπίτι τους. Περιμένουμε με ανυπομονησία το αποτέλεσμα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!