ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Δ' τάξης: Το νερό... νεράκι!
14. 11. 2019

Με το νερό ασχολήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης στο 2ο project της χρονιάς με τίτλο "Το νερό... νεράκι". Η πρώτη προσέγγιση έγινε με την κατασκευή και ζωγραφική του κύκλου του νερού, ώστε να μάθουν τα παιδιά τις διαδικασίες που συμβαίνουν.

Έπειτα πέρασαν στο πείραμα, για να διαπιστώσουν με ερευνητικό τρόπο τη διαδικασία του κύκλου του νερού.

Έμαθαν μύθους και ιστορίες για το νερό, συνδυάζοντας τη γνώση της λαϊκής παράδοσης με τη γεωγραφία. Συγκέντρωσαν πληροφορίες και οργάνωσαν τις παρουσιάσεις τους για τους συμμαθητές τους.

Στη συνέχεια, αφού συζήτησαν για το πρόβλημα της μόλυνσης των υδάτων, με τη βοήθεια της κυρίας Πολύζου, κατασκεύασαν φίλτρα καθαρισμού του νερού και τα χρησιμοποίησαν για να καθαρίσουν βρόμικο νερό.

Επιπλέον, μελέτησαν πόσο νερό υπάρχει στον ανθρώπινο οργανισμό και στα τρόφιμα, με τη βοήθεια της κυρίας Νταλάπα.

Επισκέφτηκαν ακόμη το Μουσείο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ και μέσα από βιωματικές δραστηριότητες γνώρισαν την ιστορία της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης.

Στο μάθημα της Πληροφορικής έφτιαξαν αφίσες για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πρόβλημα της έλλειψης του νερού στον πλανήτη. Στα Εικαστικά, προσεγγίζοντας το νερό στην τέχνη, απεικόνισαν παραστάσεις μέσω αντικατοπτρισμού.

Με τη βοήθεια του κύριου Στέργιου έμαθαν για την τεχνική της υδροπονικής καλλιέργειας, τα πλεονεκτήματά της και την εφάρμοσαν στην πράξη, καλλιεργώντας τα δικά τους λαχανικά με υδροπονία.

Η ενότητα ολοκληρώθηκε, μελετώντας πώς το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μορφή ενέργειας και τα παιδιά κατασκεύασαν νερόμυλους, τους οποίους δοκίμασαν και στην πράξη.

 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!