ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες.
29. 01. 2020

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης πραγματοποίησαν τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες. Για αυτό τον σκοπό έπρεπε να μελετήσουν τον καιρό με διάφορους τρόπους, ώστε να επιλέξουν τα κατάλληλα μέσα μεταφοράς.

Στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας, γνώρισαν μύθους για διάφορες χώρες του κόσμου μέσα από παραδοσιακά παραμύθια. Επιπλεον πραγματοποιήθηκαν δράσεις φιλαναγνωσίας στη βιβλιοθήκη, από μητέρες μαθητών και μαθητριών μας. 

Στη συνέχεια,  ξεκίνησαν να μελετούν τον παγκόσμιο χάρτη για να βρουν τις πέντε ηπείρους. Έπειτα, εξέτασαν τον καιρό στην Ελλάδα.

Με απλά υλικά, όπως χαρτόνι, ψαλίδι, πινέζα και ένα μολυβάκι, τα παιδιά κατασκεύσαν το ανεμόμετρο για να μπορέσουν να μετρούν τον άνεμο στα ταξίδια τους.

Ακόμη, έφτιαξαν μικρά καραβάκια με μανταλάκια και φτερά και με το φύσημα του ανέμου έκαναν αγώνες. Παρατήρησαν όμως και  πόσο γρήγορα μπορεί να ταξιδέψει ένα καραβάκι ανάλογα από ποια μεριά φυσάει.

Σε συνεργασία με την φυσικό  κυρία Ελένη Βουκλουτζή, τα παιδιά συμμετείχαν σε ένα πείραμα όπου δημιούργησαν σύννεφα και βροχή!

Τα παιδιά επισκέφτηκαν το μουσείο νερού κι έμαθαν πώς λειτουργούν οι αντλίες, τι χρησιμοποιούσαν στα παλιά τα χρόνια και τη σημασία του νερού.

Μέσα από εκπαιδευτικά βιντεάκια και ένα παραμύθι, τα παιδιά γνώρισαν τον κύκλο ζωής του νερού και προσπάθησαν να το φτιάξουν με Lego. 

Η αρχιτέκτονας κυρία Χρύσα Πολύζου, κατασκεύασε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι γνώσεων  με τη βοήθεια των παιδιών. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και ξεκίνησε το ταξίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις για το ταξίδι του Φιλέα Φογκ σε όλο τον κόσμο. Όλα τα παιδιά ήταν νικητές και το έπαθλο ήταν ένα αερόστατο για να κάνουν τα δικά τους φανταστικά ταξίδια. 

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!