ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Bird feeders από τη Β' τάξη!
25. 04. 2018

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Βιοποικιλότητας, κατασκεύασαν τις δικές τους ταΐστρες πουλιών!

Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ζευγάρια και αφού μεταφέρθηκαν στην αίθουσα STEM του δημοτικού σχολείου, ανέλαβαν να φτιάξουν πολύχρωμες ταΐστρες με απλά υλικά, φροντίζοντας έτσι με τον δικό τους τρόπο τα μικρά πουλιά της περιοχής.Με τη βοήθεια της κυρίας Νάντια Γρηγοριάδου, STEM Academy Coordinator, μίλησαν για τα είδη των πτηνών που ζούνε στην περιοχή μας κι έπειτα αναρωτήθηκαν για τις διατροφικές τους συνήθειες αλλά και για την επιβίωσή τους στη φύση.

Στη συνέχεια, πήραν τα χάρτινα κουτιά γάλακτος που είχαν συγκεντρώσει, τα έκοψαν σε συγκεκριμένα σημεία, τα διακόσμησαν με χρωματιστά χαρτιά και τα γέμισαν με τροφή για πουλιά, το καναβούρι! Έπειτα, βγήκαν στην αυλή του δημοτικού και κρέμασαν τις ταΐστρες στα δέντρα περιμένοντας τους μικρούς φτερωτούς τους φίλους να τις επισκεφτούν!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!