ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μετρήσεις, σταστιστική και Lego...Happy Math!!!
21. 12. 2017

Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Αστική ανάπτυξη’ και του μαθήματος των Μαθηματικών χρησιμοποιήσαμε τα εκπαιδευτικά πακέτα Lego, για να κατασκευάσουμε ένα πάρκο με συγκεκριμένες διαστάσεις. 

Μπήκαμε έτσι σε διαδικασία να σκεφτούμε και να μετρήσουμε τις διαστάσεις που θα έπρεπε να έχει το πάρκο και τα επιμέρους στοιχεία του. Δε σταματήσαμε όμως εκεί και πραγματοποιήσαμε επίσης μία διαθεματική δράση STEM, συνδέοντας την αρχιτεκτονική με τα μαθηματικά. Αξιοποιώντας όσα γνωρίζουμε για την έννοια της κλίμακας, συνεργαστήκαμε στις δυάδες μας ή ατομικά, για να σχεδιάσουμε μία κάτοψη της τάξης μας, σε μιλιμετρέ χαρτί, χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης μία πατούσα μας. Κάθε πατούσα μας αντιστοιχούσε σε δύο κουτάκια. Η κάτοψη επομένως σχεδιάστηκε με κλίμακα 1:2.

Αφού ολοκληρώσαμε την κύρια επιφάνεια, συνεχίσαμε σχεδιάζοντας τα έπιπλα και άλλα αντικείμενα της τάξης μας. Έπειτα ονομάσαμε το σχέδιό μας, σημειώσαμε την κλίμακα και το παρουσιάσαμε στην ολομέλεια της τάξης. Στη συνέχεια με Lego κατασκευάσαμε αυτό που είχαμε φτιάξει στο μιλιμετρέ χαρτί. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!