ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Στ' τάξης: Επαγγελματίες... διαφημιστές!
06. 02. 2021

Σε κάθε περίοδο της ζωής μας οι διατροφικές μας συνήθειες σε συνδυασμό με τις καθημερινές μας δραστηριότητες και το πώς αυτές διαμορφώνονται, επηρεάζουν την υγεία του οργανισμού μας, την οποία - κακά τα ψέματα - τώρα, περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει να φροντίσουμε. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Δημοτικού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα που είχε τίτλο "Επαγγελματίες... διαφημιστές".

Κατά την εναρκτήρια δράση της θεματικής ενότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΑΓΣ με τίτλο «Ένα πιάτο για την υγεία μας!». Αρχικά, επισκέφτηκαν το γαλακτοκομείο της Σχολής, όπου μελέτησαν την πορεία επεξεργασίας του γάλακτος, ενώ στη συνέχεια εργάστηκαν σε ομάδες προκειμένου να μελετήσουν και να δημιουργήσουν πλήρη γεύματα ακολουθώντας τις εικονογραφημένες οδηγίες της Πυραμίδας Μεσογειακής Διατροφής.

Έπειτα, στο εργαστήριο είδαν, σε σύντομες προβολές, τις διαδοχικές φάσεις ανάπτυξης ενός αβγού σε έναν πλήρη οργανισμό.

Τα παιδιά παρατήρησαν με ψηφιακό στερεοσκόπιο ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς και πειραματίστηκαν με τα μαγειρικά υλικά που ευνοούν ή περιορίζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στα τρόφιμά μας ώστε καταλάβουν τη λειτουργία της παστερίωσης.

Αργότερα, επισκέφτηκαν το οικιακό κοτέτσι της Σχολής και μελέτησαν τη θρεπτική αξία και τα Ω3 λιπαρά των αβγών της ΑΓΣ, ενώ πραγματοποίησαν και τον έλεγχο ποιότητας που γίνεται στα αβγά του ορνιθοτροφείου.

Στο θερμοκήπιο έπλασαν με σβώλους φυσικής αναβλάστησης με σπόρους λαχανικών και προσομοιάζοντας τη λειτουργία του θερμοκηπίου κατασκεύασαν με πλαστική φιάλη, ένα μικρό θερμοκήπιο.

Στην τάξη, μελέτησαν αναλυτικά τις αρχές της διαφήμισης και γενικότερα της πειθούς, πειραματίστηκαν και ανέλυσαν γνωστές τηλεοπτικές διαφημίσεις, ενώ στη συνέχεια ανέλαβαν να ετοιμάσουν τις δικές τους ηχητικές διαφημίσεις αξιοποιώντας την τεχνολογία του podcast.

Αφού, λοιπόν, είχαν ασχοληθεί αρκετά τόσο με τη διατροφή όσο και τις τεχνικές της διαφήμισης, ήρθε η στιγμή να ετοιμάσουν τα δικά τους σποτ προκειμένου να προωθήσουν με τον καλύτερο τρόπο οχτώ διαφορετικά προϊόντα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Πρώτο βήμα ήταν τα παιδιά, σε ομάδες, να ετοιμάσουν τα σενάριά τους προσέχοντας να συμπεριλάβουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πείσουν τους εν δυνάμει αγοραστές.

Στη διάρκεια του σχεδιασμού, έρχεται το κλείσιμο των σχολείων λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Το γεγονός αυτό δεν πτοεί τις ομάδες, αφού καλούν στην διαδικτυακή τους - πλέον - τάξη τη διατροφολόγο της Σχολής, Δάφνη Νταλάπα, προκειμένου να τους δώσει συμβουλές σχετικά με τα σενάριά τους, να επιστήσει την προσοχή τους σε σημεία που θα χρειαστεί να συμπεριλάβουν ή να τροποποιήσουν για να τελειοποιηθεί το αποτέλεσμα.

Με την επιστροφή στις φυσικές τάξεις, οι ομάδες είναι έτοιμες και γεμάτες ενέργεια να επισκεφτούν, πάντα τηρώντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας, το ολοκαίνουριο σύγχρονο στούντιο που βρίσκεται στο χώρο της βιβλιοθήκης της ΑΓΣ. Σε ρόλους σεναριογράφων, σκηνοθετών, ηθοποιών, χορογράφων, συνθετών οι μαθητές και οι μαθήτριες αποδεικνύονται οι καλύτεροι διαφημιστές που θα μπορούσαν να επιλέγουν για να προωθήσουν τα προϊόντα της Σχολής.

Τα ολοκληρωμένα βίντεο με τις διαφημίσεις διαμοιράζονται στο σχολείο κλέβοντας τις εντυπώσεις... αλλά και τη "δουλειά" μεγάλων διαφημιστικών εταιριών.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!