ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Μικροί Ντετέκτιβ. Aσπρόμαυρη αποστολή!
06. 12. 2019

Εκεί που σήμερα βρίσκεται το σχολείο μας πριν από πολλά χρόνια βρισκόταν ένα χωριό όπου οι κάτοικοι του φοβόντουσαν τις σκιές. Ένας επιστήμονας αποφάσισε να ταξιδέψει στο χρόνο και να εξηγήσει στους κατοίκους τι πραγματικά συμβαίνει με τις σκιές και από πού προέρχονται. Ωστόσο ξέχασε κάτι πολύ βασικό: να πάρει μαζί του στοιχεία. Με αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία ξεκίνησε το project της Α' τάξης για τις σκιές!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης έπρεπε να ταξιδέψουν σε διάφορες χρονικές στιγμές και να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία. Αρχικά, τα παιδιά προσπάθησαν να ζωγραφίσουν τις σκιές που δημιουργούνται από γεωμετρικά σχήματα σε σύνδεση με το μάθημα των μαθηματικών.

'Επειτα, διάβασαν το παραμύθι "Γυρίζει, γυρίζει η γη" και τα παιδιά ανακάλυψαν τη θέση και την κίνηση του ήλιου και της γης. Χωρίστηκαν σε ομάδες και έφτιαξαν τις θέσεις του ήλιου το πρωί, το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα κυρία Χρύσα Πολύζου τα παιδιά κατασκεύασαν ένα Θέατρο Σκιών και φιγούρες. Έφτιαξαν ιστορίες και τις παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.
Μετά, συνεργάστηκαν με την φυσικό του γυμνασίου μας, κυρία Ελένη Βουκλουτζή και κατασκεύασαν το ηλιακό ρολόι.
Στο πλαίσιο του μαθήματος της γλώσσας και της ενότητας "Θέατρο Σκιών", τα παιδιά παρακολούθησαν την παράσταση "Καραγκιόζης Μάστερ Σεφ", γνώρισαν όλους τους ήρωες και φυσικά τραγούδησαν και γέλασαν με την ψυχή τους.
Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!