ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Α' τάξης: Το δέντρο των Χριστουγέννων
19. 12. 2019

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Με αφορμή το τραγούδι "Το δέντρο των Χριστουγέννων", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης είχαν πολλές καταπληκτικές ιδέες. Το τραγούδι μιλάει για ένα δέντρο που χάρισε τα στολίδια του σε δυο μικρά παιδιά που ζούσαν φτωχικά στο σπίτι τους. Στα παιδιά άρεσε πολύ η καλή πράξη που έκανε το δέντρο κι έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν τα δικά τους στολίδια και να τα στείλουν σε κάποια παιδιά που δεν έχουν.

Πήραν στα χέρια τους τον πηλό και έφτιαξαν στολίδια σε διάφορα σχήματα όπως δεντράκια, καρδιές, αρκουδάκια. Μετά, πήραν τέμπερες και έβαψαν τα στολίδια, έριξαν και λίγη μαγική χρυσόσκονη για να γίνουν πιο λαμπερά.

Έπειτα, σκέφτηκαν ότι θα ήταν ακόμη πιο ωραία εάν χάριζαν μερικά δικά τους παιχνίδια. Ξεκίνησαν λοιπόν να φέρνουν παιχνίδια και όταν τα μαζέψαμε στην τάξη, τα χώρισαν σε κατηγορίες και ηλικίες και τα τακτοποίησαν μέσα σε μεγάλες κούτες.

Η τελευταία ιδέα ήταν να γράψουν ευχετήριες κάρτες που θα συνόδευαν τα στολίδια και τα παιχνίδια. Έκοψαν, ζωγράφισαν κι έγραψαν πολλές και διαφορετικές χριστουγεννιάτικες ευχές.

Μαζεύτηκαν τρεις μεγάλες κούτες και πολλές ακόμη σακούλες γεμάτες με όμορφα και καλά παιχνίδια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης, μαζί με τα παιχνίδια και τα στολίδια, χάρισαν και πολλά χαμόγελα στα παιδιά από το ίδρυμα "Ο Φάρος του Κόσμου".

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!