ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Β' τάξης: Μες στο μουσείο...!
10. 02. 2022

Μόνο την οδηγία 'Μην αγγίζετε' δεν ακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης στο project που υλοποίησαν στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας 'Μες στο μουσείο...'. Ξεκινήσαν από το μάθημα της Γλώσσας, όπου ασχολήθηκαν με ποικίλα κείμενα: αγαπημένες συλλογές και εκθέματα, γνωστά μουσεία του κόσμου και της Ελλάδας, στα οποία περιηγήθηκαν και εικονικά, μέχρι τα πιο παράξενα μουσεία που υπάρχουν!

Αλλά δε σταμάτησαν εκεί. Έχοντας επισκεφτεί και οι ίδιοι μουσεία, μοιράστηκαν με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους ενθύμια από τις επισκέψεις τους μέσα από παρουσιάσεις που ετοίμασαν.

Ένα campus με τόσα χρόνια ζωής, όπως αυτό της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής, δεν θα μπορούσε να έχει και εκθέματα τόσο παλιά, ώστε να τα επισκεφτούν τα παιδιά και να τα παρατηρήσουν. Είδαν παλιά εργαλεία και με τη βοήθεια του κύριου Στέργιου συζήτησαν για τον τρόπο χρήσης τους στο παρελθόν.

Στο πλαίσιο της διατροφής επισκέφτηκαν ένα πολύ πρωτότυπο μουσείο, που οργάνωσε για εκείνους η κυρία Δάφνη: ένα μουσείο μπαχαρικών, το οποίο τους γέμισε μυρωδιές και αρώματα, άλλες γνωστές και άλλες άγνωστες!

Η κυρία Στεφανία στο πλαίσιο του STEAM, αφού τους ξενάγησε εικονικά σε ένα μουσείο παιχνιδιών και μουσικών οργάνων του παρελθόντος, τους βοήθησε να φτιάξουν τα δικά τους κρουστά μουσικά όργανα.

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εικαστικών, είχαν επίσης την ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά και, αφού παρατήρησαν τα κυκλαδίτικα ειδώλια στο μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, έφτιαξαν δικές τους πρωτότυπες ζωγραφιές, ενώ, μετά από μια εικονική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο, έντυσαν με παραδοσιακές φορεσιές τις δικές τους φιγούρες!

Η τελική δραστηριότητα είχε φυσικά χαρακτήρα δημιουργικό: τα παιδιά έφτιαξαν το δικό τους μουσείο. Όχι όμως ένα όποιο κι όποιο μουσείο: ένα μουσείο μινιατούρα! Στα Εικαστικά με τη βοήθεια της κυρίας Ιωάννας δημιούργησαν πίνακες μινιατούρες βασισμένοι σε διάφορα καλλιτεχνικά ρεύματα, ενώ στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής προχώρησαν στην κατασκευή και τη σύνθεση των διαφορετικών αιθουσών του μουσείου, μέσα στις οποίες τοποθέτησαν τους πίνακες, μίνι-γλυπτά, παγκάκια, αλλά και μίνι-επισκέπτες.

Στο τέλος πραγματοποίησαν και τα εγκαίνια του μίνι μουσείου, φτιάχνοντας προσκλήσεις για τις υπόλοιπες τάξεις του σχολείου, που είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη δουλειά των μαθητών και των μαθητριών της Β' τάξης. Τα παιδιά ένιωσαν πραγματικά περήφανα!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!