ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ' τάξης: Όταν τα ζώα μεταμορφώνονται σε τέρατα!
07. 01. 2021

Για άλλη μια φορά η μυθολογία έδωσε τροφή στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, οι οποίοι υλοποίησαν στη διαδικτυακή τους τάξη το project «Όταν τα ζώα μεταμορφώνονται σε τέρατα». Κι όμως, είναι δυνατόν! Η καραντίνα δεν μας σταμάτησε από την ενασχόλησή μας με τα αγαπημένα μας project! Όλα ξεκίνησαν με μια παρουσίαση για μερικά από τα πιο γνωστά τέρατα της ελληνικής μυθολογίας, που συνάρπασε τα παιδιά και τους έδωσε το έναυσμα για τη δική τους έρευνα. 

Τα παιδιά συγκέντρωσαν τις πληροφορίες για το πλάσμα της αρχαιότητας που τους εντυπωσίασε, τις οργάνωσαν και έκαναν τις δικές τους παρουσιάσεις που μοιράστηκαν με την τάξη τους. 

Επίσης, συζήτησαν για τα οικόσιτα ζώα και για τα προϊόντα που μπορούμε να πάρουμε από αυτά. Επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα της Σχολής, είδαν τα προϊόντα της, τα χώρισαν σε φυτικά και ζωικά και σκέφτηκαν τι άλλα προϊόντα θα μπορούσε να έχει η Σχολή από τα ζώα που εκτρέφει.

Με αφορμή τον λαβύρινθο του Μινώταυρου που μάθαμε στην Ιστορία, τα παιδιά έφτιαξαν τους δικούς τους λαβύρινθους χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά. Προηγήθηκε παρουσίαση από την αρχιτέκτονα του σχολείου μας, κ. Χρύσα Πολύζου, στην οποία είδαμε τα βασικά χαρακτηριστικά του μινωικού πολιτισμού και τους λαβύρινθους που υπάρχουν σε άλλους πολιτισμούς. Στο τέλος τα παιδιά σχεδίασαν τον λαβύρινθό τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί κάποιος να μπει και να βγει και στη συνέχεια τον κατασκεύασαν.

Στο μάθημα των Εικαστικών με την καθοδήγηση της κυρίας Ιωάννας έφτιαξαν επιτραπέζια παιχνίδια, για να βοηθήσουν τον Θησέα να δραπετεύσει από τον λαβύρινθο!

As part of the experiential program about myths and monsters, third grade students enjoyed a reading of the book “The Boy who cried Bigfoot” from our very own fellows, Ms Jasmine and Ms. Kaitlyn. Bigfoot, also known as Sasquatch, in Canadian folklore and American folklore, is an ape-like creature that is said to inhabit the forests of North America. Then students went on to make a drawing of the monster’s foot and answered questions including who, what, and where. 

 

Έπειτα εστίασαν στον φόβο, ο οποίος σε συνδυασμό με την άγνοια των ανθρώπων, αποτελεί τη βασική αιτία για τη δημιουργία των μυθικών πλασμάτων. Με τη βοήθεια της παιδοψυχολόγου, κ. Εβίτας Τσαγκαρλή, μίλησαν για πράγματα που μπορεί να τους φοβίζουν και σκέφτηκαν πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους. 

Τέλος, αξιοποιώντας την εφαρμογή popplet, τα παιδιά δημιούργησαν εννοιολογικούς χάρτες, στους οποίους παρουσιάζουν τα μυθικά πλάσματα και τις ιδιότητές τους!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!