ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Βραχογραφίες, προϊστορικά κοσμήματα και νεολιθικές κατοικίες!
12. 04. 2019

Στη Γ' τάξη στο μάθημα της Ιστορίας γνωρίσαμε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της προϊστορικής εποχής και προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τα γεγονότα όσο πιο βιωματικά γίνεται!

Επιστρατεύσαμε λοιπόν την κυρία Ιωάννα, η οποία, στο μάθημα των Εικαστικών, μας μίλησε για τον τρόπο που οι πρώτοι άνθρωποι ζωγράφιζαν στις σπηλιές παραστάσεις που ήταν σημαντικές για εκείνους, καθώς και για τα κοσμήματα που έφτιαχναν.Έπειτα προσπαθήσαμε και εμείς οι ίδιοι να ζωγραφίσουμε με... προϊστορικό τρόπο, εφευρίσκοντας δικούς μας τρόπους για να χρωματίσουμε με φυσικά υλικά, καθώς και να φτιάξουμε πήλινες χάντρες και με αυτές διάφορα κοσμήματα.

Ακόμη, με τη βοήθεια της κυρίας Χρύσας, αρχιτέκτονα του σχολείου μας, φτιάξαμε νεολιθικά σπίτια με πηλό, ακολουθώντας την αρχιτεκτονική που ακολουθούσαν και οι άνθρωποι τη νεολιθική εποχή, για να κατασκευάσουν τα σπίτια τους.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!