Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή”, η Γ΄ τάξη φορέσαμε τις εργαστηριακές μας ποδιές και ξεκινήσαμε τη διεξαγωγή μιας σειράς πειραμάτων με τη χρήση τροφίμων.
Το λάχανο έδωσε το μοβ χρώμα στο νερό αλλά το ξίδι, το λεμόνι, η αμμωνία και η σόδα το έκαναν άλλοτε κόκκινο και άλλοτε πράσινο! Aξιοποιώντας καθημερινά υλικά της κουζίνας μας ακολουθήσαμε την επιστημονική μέθοδο παρατήρησης, διατύπωσης υποθέσεων, εκτέλεσης των πειραμάτων και εξαγωγής συμπερασμάτων και ήρθαμε σε μια πρώτη επαφή με τα οξέα και τις βάσεις και το πώς αυτά αλλάζουν το χρώμα των δεικτών.