ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Τι κρύβεται πίσω από έναν πίνακα ζωγραφικής τελικά!
11. 06. 2018

Στο τμήμα Δ1 σε σύνδεση με το μάθημα Ιστορίας, η μητέρα του μαθητή μας Alessandro Matkiwsky, επισκέπτεται την τάξη μας, για ακόμα μία φορά.Προβάλλαμε στο διαδραστικό πίνακα δύο έργα τέχνης (La primavera spring, Sandro Botticelli & Albrecht Altdorfer, La battaglia di Isso), με την ανάλογη μουσική υπόκρουση (Vivaldi,τέσσερις εποχές) και μέσω ενός παιχνιδιού, όπου τα παιδιά έγιναν για λίγο “ντετέκτιβ έργων τέχνης”, προσπάθησαν να συνδέσουν τα πρόσωπα που απεικονίζονταν με τις πραγματικές τους ταυτότητες και να μεταφερθούν για λίγο στο πεδίο μάχης (Ισσό).

Το κάθε παιδί έδωσε τη δική του ερμηνεία, για το έργο τέχνης που προβάλλαμε και έκανε τις δικές του εικασίες, όσον αφορά την εξήγηση για το μέρος, πώς το έχει αποτυπώσει ο καλλιτέχνης και πώς το φανταζόταν το ίδιο.

 

Στο τέλος η κυρία Caparrelli μοίρασε σοκολατάκια σε σχήμα μπάλας και κάρτες του μουντιάλ, για δωράκι σε κάθε παιδί. Την ευχαριστούμε πάρα πολύ για αυτό το υπέροχο μάθημα και την περιμένουμε, για περισσότερα την επόμενη χρονιά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!