ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μπισκότα δια χειρός Παπαδοπούλου!
16. 11. 2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Υγιεινή Διατροφή”, η Γ’ τάξη επισκεφτήκαμε το εργοστάσιο μπισκότων Παπαδοπούλου στη Σίνδο Θεσσαλονίκης. Με το που κατεβήκαμε από το σχολικό οι μυρωδιές ‘μας έσπασαν τη μύτη’! Μπήκαμε στο εργοστάσιο όπου εκεί μας υποδέχτηκαν με θερμό τρόπο οι υπάλληλοι που θα μας ξεναγούσαν στους χώρους του. Και η επίσκεψη ξεκίνησε!

Αφού πήραμε τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, γνωρίσαμε όλα τα στάδια που χρειάζεται ένα μπισκότο για να φτάσει… στο στόμα μας! Είδαμε τα υλικά να γίνονται ζύμη και η ζύμη μπισκότα, που αφού ψήθηκαν μπήκαν στα πακέτα και ετοιμάστηκαν για την αγορά. Δοκιμάσαμε πολλά διαφορετικά είδη της εταιρίας, ενώ βοηθήσαμε κι εμείς την παραγωγή φτιάχνοντας τα δικά μας σχέδια! Τα μπισκότα που φτιάξαμε, αφού τα ψήσαμε, τα πήραμε μαζί μας για να κεράσουμε τους γονείς μας! Όπως μάλιστα μας ενημέρωσαν, η προσφορά μας θα είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όσο περισσότερα μπισκότα ψήναμε, τόσο περισσότερα πακέτα θα προσέφερε και η εταιρία δωρεάν σε παιδιά της ηλικίας μας που έχουν ανάγκη!

Στη συνέχεια με τη φαντασία μας ανεβήκαμε στο αερόστατο και γνωρίσαμε την ιστορία του μπισκότου που ξεκίνησε χιλιάδες χρόνια πριν, αλλά και την ιστορίας της οικογένειας Παπαδοπούλου που φτάνει σήμερα να έχει 4 εργοστάσια σε όλη την Ελλάδα! Έπειτα δοκιμάσαμε πολλά μπισκότα, αλλά και τις γνώσεις μας σε ένα διασκεδαστικό κουίζ. Αφού βγάλαμε τις αναμνηστικές φωτογραφίες και πήραμε τις τσάντες, που ήταν γεμάτες με προϊόντα, ευχαριστήσαμε του υπεύθυνους της εταιρίας για την πολύ λαχταριστή εμπειρία που βιώσαμε και αναχωρήσαμε για το σχολείο!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!