ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φαρμο...μπερδέματα στη Β' τάξη
18. 05. 2018

Στο πλαίσιο του βιωματικού προγράμματος της Βιοποικιλότητας, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, συνέχισαν την ενασχόλησή τους με την κατηγορία των Θηλαστικών! Αυτή τη φορά συζήτησαν για τα οικόσιτα θηλαστικά και για το μέρος στο οποίο ζουν: τη φάρμα.

Φυσικά, πολλοί από εμάς έχουν δει κι από κοντά φάρμες. Ήρθε όμως η ώρα οι μικροί αρχιτέκτονες να ανακαλύψουν και τον τρόπο με τον οποίο είναι κατασκευασμένες! Για τον λόγο αυτό πήγαν στην αίθουσα της παιδικής αρχιτεκτονικής, όπου συνάντησαν την κυρία Χρύσα Πολύζου. Η κυρία Χρύσα μίλησε στα παιδιά για την αρχιτεκτονική μιας φάρμας, για το μέγεθός της αλλά και για τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη.

Έπειτα, τους εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο είναι τοποθετημένοι οι διάφοροι χώροι, ώστε να εξυπηρετούνται εξίσου και τα ζώα και οι άνθρωποι. Αφού ενημερώθηκαν πλήρως, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν τα υλικά που χρειάζονταν και σε ζευγάρια επιχείρησαν να κατασκευάσουν τη δική τους φάρμα σε μακέτα! Συνεργάστηκαν άψογα και κατάφεραν να δημιουργήσουν τις δικές τους, μοναδικές φάρμες!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!