ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Λύνοντας το μυστήριο... των τριών κλεμμένων δώρων!
16. 12. 2016

Στο πλαίσιο του προγράμματος “Family and Community Literacy”, οι μαθητές και οι μαθήτριες τους Γ1 τμήματος υποδεχτήκαμε στην τάξη μας με πολλή χαρά τη μητέρα της συμμαθήτριάς μας Ολυμπίας Εσιπέκογλου, κυρία Κατερίνα Βικελούδα, για να μας διαβάσει το βιβλίο “Το μυστήριο των τριών κλεμμένων δώρων" του Ευγένιου Τριβιζά.


 

Η κυρία Κατερίνα με πολύ όμορφο και εκφραστικό τρόπο μάς διάβασε για τον Χαράλαμπο Χλαπατσούλη που πέφτει σε απελπισία όταν η οικογένειά του ζητάει από αυτόν τρία πανάκριβα, δυσεύρετα και επικίνδυνα χριστουγεννιάτικα δώρα, με αποτέλεσμα να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο κάπα κάπα.


Αφού ακούσαμε με προσοχή την ανάγνωση του βιβλίου και γελάσαμε με την απίστευτη εφευρετικότητα της γλώσσας του Ευγένιου Τριβιζά, φανταστήκαμε τη συνέχεια της ιστορίας και σκεφτήκαμε παράξενα δώρα που θα θέλαμε εμείς να χαρίσουμε σε γονείς και φίλους. Στο τέλος, η κυρία Κατερίνα θέλοντας να μας γλυκάνει μας μοίρασε χριστουγεννιάτικα σοκολατάκια. Την ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψή της, την όμορφη ανάγνωση και τη συζήτηση που μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!