Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή διατροφή” οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης συνδυάσαμε τη μαγειρική με τη χημεία! Τι χρειάζεται μία ζύμη για να είναι εύπλαστη και μαλακή; Πώς βοηθάει η γλουτένη σε αυτό; Παρασκευάσαμε διάφορα είδη ζύμης, αλλάζοντας κάθε φορά ένα συστατικό. Πλάσαμε τα ζυμάρια μας και κάναμε δοκιμές για να διαπιστώσουμε πόσο εύπλαστο είναι το καθένα. Στο φύλλο παρατηρήσεων βαθμολογήσαμε τις ζύμες μας ανάλογα με την πλαστικότητά τους και καταγράψαμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τα συστατικά που βοηθούν το σχηματισμό ισχυρών δεσμών στα μόρια της γλουτένης!