ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Μόρια της γλουτένης ενωθείτε!
24. 03. 2017

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος “Υγιεινή διατροφή” οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' τάξης συνδυάσαμε τη μαγειρική με τη χημεία! Τι χρειάζεται μία ζύμη για να είναι εύπλαστη και μαλακή; Πώς βοηθάει η γλουτένη σε αυτό; Παρασκευάσαμε διάφορα είδη ζύμης, αλλάζοντας κάθε φορά ένα συστατικό. Πλάσαμε τα ζυμάρια μας και κάναμε δοκιμές για να διαπιστώσουμε πόσο εύπλαστο είναι το καθένα. Στο φύλλο παρατηρήσεων βαθμολογήσαμε τις ζύμες μας ανάλογα με την πλαστικότητά τους και καταγράψαμε τις παρατηρήσεις μας σχετικά με τα συστατικά που βοηθούν το σχηματισμό ισχυρών δεσμών στα μόρια της γλουτένης!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-20 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!