Στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Υγιεινή διατροφή’ και σε σύνδεση με το μάθημα της Ιστορίας στη Γ' τάξη αποφασίσαμε να μαγειρέψουμε 3 συνταγές με έμπνευση από την Κρήτη. Αφού υποδεχτήκαμε τους γονείς μας στο σχολείο μας, η διατροφολόγος μας, η κυρία Δάφνη, μας έδωσε όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη μινωική και κρητική κουζίνα και έπειτα ετοιμάσαμε μυρωδάτες φακές με κόλιανδρο, δροσερό ντάκο με γλυκιά μυζήθρα, ντομάτα και ελιά και κλείσαμε με επιδόρπιο πορτοκάλι με μέλι και κανέλα. Μπορέσαμε έτσι να συνδυάσουμε τη μάθηση με τη γευστική απόλαυση!