ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Προετοιμασίες για το Πάσχα... με φιλαναγνωσία!
17. 04. 2019

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας "Family & Community Literacy" η κ. Ρούλα Ποντικού μάς επισκέφθηκε και μας διάβασε το βιβλίο "Το μήνυμα της αγάπης" της Τ. Τσιλιμένη (εκδ. Διάπλους).

Πριν την ανάγνωση του βιβλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια της κ. Ποντικού έβαψαν πασχαλινά αβγά με μια ιδιαίτερη τεχνική, χρησιμοποιώντας χρωματιστές κλωστές!

 

Στη συνέχεια άκουσαν την ιστορία του κ. Εγκ που σε έναν τόπο φανταστικό, στη χώρα των Αβάντων, ζωγράφιζε τα πιο όμορφα αβγά του κόσμου! Όταν τα χρόνια πέρασαν και ο ίδιος αδυνατούσε να ζωγραφίσει, τα παιδιά τού επιφύλαξαν μια όμορφη και συγκινητική έκπληξη!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να τιμήσουμε, αλλά και να εκφράσουν τα συναισθήματα που τους γέννησε η ανάγνωση του βιβλίου. Επίσης, το βάψιμο των αβγών ήταν μια ενδιαφέρουσα και πολύ δημιουργική διαδικασία για τα παιδιά!

Περάσαμε υπέροχα! Ευχαριστούμε, κ. Ποντικού!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!