ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - 2 Απριλίου
02. 04. 2021

Την Παρασκευή 2 Απριλίου γιορτάσαμε στο σχολείο μας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου! Σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» ετοιμάσαμε  με μια σειρά δράσεων και επισκέψεων!

Οι καλεσμένοι μας ήταν τρεις αξιολάτρευτες γάτες, Ο Σπάγκος, η Τέλα και η Λιλού, που δουλεύουν ακούραστα στο Καλλιτεχνικό Βιβλιοδετείο! Μας έμαθαν όλα τα μυστικά της βιβλιοδεσίας και της δημιουργίας ενός βιβλίου!

     

   

Οι μεγάλες τάξεις υποδέχτηκαν τον συγγραφέα Στέφανο Παπαδόπουλο με τον οποίο συζήτησαν για την πορεία του στον χώρο της παιδικής λογοτεχνίας και τις πηγές έμπνευσής του και του έθεσαν μια πληθώρα ερωτημάτων.  

 

   

 

Στο τέλος της ημέρας υποδεχτήκαμε την κ. Φωτεινή Τράκα και την κ. Σίσσυ Μπάμπα από τη Βιβλιοθήκη «Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή» και απολαύσαμε την ανάγνωση της ιστορίας την ‘Ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία’ από το βιβλίο ‘Το Γκρούφαλο και άλλες ιστορίες’ (Τζούλια Ντόναλντσον-Άλεξ Σέφερ, εκδόσεις Πατάκη).

   

 

Η υπόλοιπη ημέρα πλαισιώθηκε με μια σειρά διασκεδαστικών δράσεων σχετικών με τα βιβλία και την αγάπη μας για αυτά! Τα παιδιά ανέλαβαν ρόλους συγγραφέα, εικονογράφου, βιβλιοκριτικού και απόλαυσαν ιστορίες που τους ενέπνευσαν!

 

Παρουσίαση αγαπημένου βιβλίο με αφορμή  «Το βιβλίο που θα σε κάνει να αγαπήσεις όλα τα βιβλία» (Φρανσουάζ Μπουσέ, εκδόσεις Πατάκη)

Δραστηριότητες δημιουργικής σκέψης με αφορμή το βιβλίο «Μαίρη Πινέζα»  (Σούλα Μητακίδου – Ευαγγελία Τρέσσου, εικονογράφηση Απόστολος Βέττας, Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο)

Μεταμόρφωση του δωματίου των παιδιών με αφορμή το βιβλίο "Wherethewildthingsare" (SendakMaurice, εκδ. Penguin Random House Children's UK)

 

   

 

Κατασκευή αυτοσχέδιου κουκλοθέατρο με φιγούρες εμπνευσμένο από τα αγαπημένα βιβλία των παιδιών

       

Λέσχη ανάγνωσης με αναφορά σε αγαπημένους συγγραφείς, εξώφυλλα, πίνακες ζωγραφικής εμπνευσμένους από την ανάγνωση, ενασχόληση με τη ζωή του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και αφίσα «Μου αρέσει να διαβάζω όταν...»

  

  

Το πορτραίτο του συγγραφέα και τα εξώφυλλα των βιβλίων του (όπως το φαντάζεσαι)!

 

Συγγραφή συλλογικής  ιστορίας με αφορμή μια τυχαία φράση από ένα βιβλίο

Συγγραφή συλλογικής  ιστορίας  “Oι «διακοπές» ενός ντετέκτιβ ο Κλουζ στην Ελλάδα” και πώς θα λύσουμε το μυστήριο!

 

 

Reading aloud their very own book reports

  

Dressing up as their favorite book characters & Reading scavenger hunt!

 

 

Funny & imaginative Storytelling

  

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!