ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
‘Δενόμαστε’ με ευχές και πορτρέτα!
08. 12. 2016

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος ‘Σχολική και Κοινωνική Ζωή’, τα τμήματα της Γ΄ τάξης υποδέχτηκαν για άλλη μια φορά στις αίθουσές τους την παιδοψυχολόγο του σχολείου, κα Πελαγία Μαρτιμιανάκη.

Στόχος ήταν να ‘δέσουμε’ ακόμη περισσότερο την ομάδα μας! Ξεκινήσαμε και τα δύο τμήματα με μια άσκηση ενεργοποίησης. Μπήκαμε σε κύκλο και πετώντας ένα μπαλάκι σε κάποιον συμμαθητή μας λέγαμε το όνομά μας. Στη συνέχεια αναφέραμε το όνομα του άλλου παιδιού και αλλάζαμε θέσεις. Αφού ζεσταθήκαμε περάσαμε στη βασική μας δραστηριότητα.

Το Γ1 καθίσαμε στα θρανία μας και σε λευκό χαρτί έγραψε ο καθένας το όνομά του. Ανά λίγη ώρα μεταφερόμασταν μια θέση δίπλα ή πίσω και γράφαμε μια χριστουγεννιάτικη ευχή στον συμμαθητή μας του οποίου το όνομα υπήρχε πάνω στο χαρτί. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει ο καθένας στο τέλος στα χέρια του το χαρτί με όνομά του, το οποίο περιείχε ευχές από όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του. Η δραστηριότητα μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε για το τι σημαίνει γράφω μια ευχή, αλλά και για τη σχέση μας με τα υπόλοιπα παιδιά της τάξης.

Το Γ2 χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και καθίσαμε αντικριστά, για να φτιάξουμε εναλλάξ τα πορτρέτα των συμμαθητών μας, όπως τους βλέπουμε εμείς. Με τον τρόπο αυτό μπορέσαμε να συνειδητοποιήσουμε πώς μας βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπουμε εμείς τους άλλους.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!