ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Πώς μπορεί ένας τρομερός εχθρός να γίνει ο καλύτερός μας φίλος;
13. 03. 2018

Στο πλαίσιο του προγράμματος Family And Community Literacy, επισκέφτηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Β1 τμήματος, η μητέρα του συμμαθητή μας Δημήτρη Καλαϊτζή, κυρία Μαρίνα Καστελλοριζιού, για να τους διαβάσει το βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι “Ο τρομερός εχθρός”.

Μια ιστορία για τον πιο τρομακτικό εχθρό του ανθρώπου: τον φόβο. Ο φόβος του βασιλιά της ιστορίας μας, ήταν μην τυχόν υπάρξει ποτέ κάποιος άλλος στο βασίλειο του, πιο ισχυρός από τον ίδιο. Και όταν αυτός ο άλλος βρέθηκε, η πρώτη σκέψη του βασιλιά ήταν να τον καταστρέψει. Στην πορεία όμως, ο βασιλιάς παρασύρεται από την ίδια την παγίδα που έστησε και καταλήγει να αγαπήσει βαθιά και να γεμίσει την ψυχή του με σεβασμό για τον άνθρωπο, που μέχρι πρότινος θεωρούσε εχθρό. Μια ιστορία αγάπης και µίσους, ταπεινοφροσύνης και µαταιοδοξίας, που εξηγεί πώς ο τροµερός εχθρός µας, µπορεί να γίνει ο καλύτερός µας φίλος.

Μετά την ανάγνωση, ακολούθησε μια μικρή συζήτηση σχετικά με το βιβλίο και τα νοήματα που ήθελε να μας περάσει. Ευχαριστούμε πολύ κυρία Μαρίνα για την όμορφη ανάγνωση και τα πασχαλινά δωράκια που χαρίσατε στα παιδιά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!