ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Δ' τάξης: Μασκοφόροι ήρωες στο σχολείο!
02. 10. 2020

Η πρώτη θεματική ενότητα της Δ' τάξης είναι πια γεγονός! Τα παιδιά επέστρεψαν με χαρά στα θρανία, γνωρίστηκαν καλύτερα μέσα από διάφορες βιωματικές δράσεις και εξοικειώθηκαν με τα νέα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία κατέγραψαν και στους κανόνες της τάξης! 

Μπαίνοντας στον ρόλο των ηρώων, τα παιδιά εμπνεύστηκαν από διάσημους υπερήρωες των κόμικ και κατέγραψαν τις δικές τους ηρωικές πράξεις που κάνουν καθημερινά και βοηθούν στη διατήρηση της υγιεινής στον χώρο του σχολείου. Ετοίμασαν παρουσιάσεις και τις μοιράστηκαν με την υπόλοιπη τάξη, φροντίζοντας να τηρούν τους κανόνες του διαλόγου.

Εφαρμόζοντας τις δεξιότητες των Leaders που είχαν αναλάβει την περσινή χρονιά, τα παιδιά αποφάσισαν να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες τάξεις να εφαρμόζουν καθημερινά τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής. Έτσι, έφτιαξαν αφίσες με συμβουλές, καθώς και σημάδια, για να θυμίζουν σε όλους να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας! Μέτρησαν τις αποστάσεις με τις μεζούρες τους και τα κόλλησαν σε διάφορα μέρη του σχολείου!

Σειρά είχαν οι πειραματισμοί! Οι μασκοφόροι ήρωες πραγματοποίησαν πειράματα για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα της μάσκας, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις τους σε φύλλο εργασίας. Στο τέλος σύγκριναν τα αποτελέσματα με τις υπόλοιπες ομάδες και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μάσκα, σε συνδυασμό με την κατάλληλη απόσταση, είναι άκρως αποτελεσματική στην προστασία μας από τα σταγονίδια των άλλων.

Our fourth graders graduated with honors from their Safety Training for Superheroes! They put on their superhero masks and took it upon themselves to educate students about Covid-19. They crafted an interactive Kahoot Quiz and they are ready for even more heroic acts to keep our school safe!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!