ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ταξιδεύουμε με την Οικογένεια Νώε...
24. 04. 2017

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης παρακολουθήσαμε τη θεατρική παράσταση "Οικογένεια Νώε" της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, στο Βασιλικό θέατρο. Η γνωστή σε εμάς ιστορία της Κιβωτού του Νώε ζωντάνεψε στη σκηνή του θεάτρου με έναν διαφορετικό τρόπο που μας εντυπωσίασε με τα σκηνικά και τα κοστούμια και μας έκανε να προβληματιστούμε με τα ερωτήματα που έθετε.

Ενώ ολόκληρος κόσμος βυθίζεται, η οικογένεια του προνοητικού Νώε ταξιδεύει και αγωνίζεται για την επιβίωση. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, το πόσo μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, το πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!