ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Φελίξ, ένα παραμύθι και η ιστορία του κόσμου: Παρουσίαση Βιβλίου στη Δ΄Τάξη
03. 03. 2020

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον κ. Σταμάτη Κεσόγλου, συγγραφέα του βιβλίου «Φελίξ, ένα παραμύθι και η ιστορία του κόσμου». Το τελευταίο διάστημα, τα παιδιά ασχολήθηκαν με τη διαφορετικότητα των ανθρώπων, συνειδητοποίησαν τη σημασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αναγνώρισαν τη σημασία που έχει η αποδοχή της διαφορετικότητας για τη φιλική και αρμονική συνύπαρξη όλων των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, προέκυψε και μία πολύ ευχάριστη συνάντηση. 

Η Βιβλιοθήκη της Σχολή μας, «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή», δώρισε στα παιδιά της Δ΄Δημοτικού το βιβλίο του κυρίου Κεσόγλου. Εκείνα, με τη σειρά τους διάβασαν το βιβλίο και γνώρισαν την ιστορία του Φελίξ, ο οποίος ταλαιπωρούνταν από τους ανθρώπους λόγω της διαφορετικότητάς του. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκράτησαν τα σημεία από το βιβλίο που τους προβλημάτισαν περισσότερο και φυσικά ετοίμασαν τις ερωτήσεις τους για τον συγγραφέα. Έπειτα, αντλώντας έμπνευση από το βιβλίο, κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του αστέρι, γράφοντας επάνω το χαρακτηριστικό του που το κάνει ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Στη συνέχεια, ένωσαν όλα τα παιδιά τα αστεράκια τους σε ένα κοινό κολάζ και το δώρισαν σαν αναμνηστικό στον συγγραφέα.

Φυσικά, δεν έλειψαν οι προσωπικές αφιερώσεις του συγγραφέα για κάθε παιδί ξεχωριστά. Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν εμφανής, ενώ, δική μας ευχή, να συνεχίσουν να λάμπουν πάντα σαν φωτεινά, μοναδικά αστέρια !

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!