Οι μαθητές της Γ' τάξης συμμετείχαμε στη διαδικασία του τρύγου στον αμπελώνα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής! Εφοδιαστήκαμε με τα ψαλιδάκια μας, φορέσαμε τις γαλότσες μας και περπατήσαμε ως το αμπέλι. Εκεί, με την καθοδήγηση του κ. Στέργιου και του κ. Γιώργου, εργαστήκαμε σε ομάδες για να συλλέξουμε τα σταφύλια και τα τοποθετήσαμε μέσα στα ειδικά καφάσια.
Αφού τελειώσαμε τον τρύγο, ήρθε η ώρα να γνωρίζουμε το πρώτο στάδιο της παραγωγής κρασιού. Παρακολουθήσαμε τη λειτουργία του σπαστήρα, ενός μηχανήματος το οποίο διαχωρίζει τις ρώγες από το τσαμπί τους, καθώς και τη διαδικασία σύνθλιψης των σταφυλιών. Δε χάσαμε φυσικά την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον μούστο, που με τη γλυκόξινη γεύση του μας ενθουσίασε πολύ!