ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Ερχόμαστε πιο κοντά... με τον Ευγένιο Τριβιζά!
19. 12. 2016

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος της ‘Φιλαναγνωσίας’ ασχολήθηκαν με έναν από τους πιο αγαπημένους τους συγγραφείς: τον Ευγένιο Τριβιζά. Συγκεντρώσαμε βιβλία του στην τάξη και κάναμε πολλές και ευχάριστες δραστηριότητες, για να γνωρίσουμε καλύτερα τις ιστορίες και τους μυστικούς κόσμους που κρύβουν!

Είδαμε τα εξώφυλλα και τις εικόνες, διαβάσαμε τις ιστορίες και τις δραματοποιήσαμε πρόχειρα. Χωριστήκαμε έπειτα σε ζευγάρια και διαβάσαμε από κοινού ένα βιβλίο που είχαμε επιλέξει. Απώτερος σκοπός μας ήταν να φτιάξουμε μια αφίσα, για να παρουσιάσουμε το βιβλίο στους συμμαθητές μας προσέχοντας να είναι σωστά δομημένη. Συνεργαστήκαμε με τα ζευγάρια μας και παρουσιάσαμε στην τάξη τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας, τα οποία ήταν ιδιαίτερα πρωτότυπα και ενδιαφέροντα!

Για το τέλος αφήσαμε βέβαια το καλύτερο, που δεν ήταν άλλο από την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά στη Δ.Ε.Θ. Μόλις φτάσαμε ο σταθμάρχης του “τρένου που πάει παντού” μας μετέφερε στη μεγάλη βιβλιοθήκη του συγγραφέα και στη συνέχεια στο μουσείο με τα αγαπημένα του αντικείμενα. Επόμενος σταθμός ήταν πλατεία της Φρουτοπίας και το εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου. Εκεί συναντήσαμε τον διαμόνιο ρεπόρτερ Πίκο Απίκο, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και ‘μεταμορφώσαμε’ έναν συμμαθητή μας από μανάβη σε ‘βίδα’.

Στη συνέχεια μπήκαμε στο στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας, λύσαμε τον γρίφο και πήραμε πίσω τις φωνές μας σκάζοντας το μπαλόνι. Ξεθεωμένοι επιβιβαστήκαμε στο βαγόνι της φτερωτής σαΐτας όπου φυσήξαμε ξανά και ξανά το σπιτάκι από τα τρία μικρά λυκάκια. Συνεχίσαμε το ταξίδι μας φτάνοντας στο κάστρο με τα 33 ρουμπίνια και ακριβώς μετά στο ονειρικό ζαχαροπλαστείο του Ζαχαρία. Τέλος, θαυμάσαμε το μαγευτικό τοπίο στο Νησί των Πυροτεχνημάτων και βγήκαμε ενθουσιασμένοι από τους μυστικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!