ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εξερευνώντας το Σέιχ Σου!
18. 10. 2017

Στο πλαίσιο που περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος "Δάσος", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης, πραγματοποιήσαν πεζοπορία στο Σέιχ Σου, στην περιοχή 1.000 Δέντρα.

Σε συνεργασία με την κυρία Νάντια Γρηγοριάδου, υπεύθυνη του Stem Academy, τα παιδιά συμμετείχαν σε μια σειρά πρωτότυπες διαθεματικές δραστηριότητες. Αρχικά, χωρισμένα σε ομάδες, ανέλαβαν μια αποστολή: να αναγνωρίσουν τα δέντρα που έβλεπαν γύρω τους και να κολλήσουν σ' αυτά καρτελάκια με ονόματά τους.

Στο κιόσκι που έκαναν διάλειμμα, τους παρουσιάστηκαν κομμένοι κορμοί δέντρων, στους οποίους αναγνώρισαν τα σημάδια που είχαν και μετρώντας τους δακτυλίους, υπολόγισαν χονδρικά την ηλικία τους. Επίσης, χρησιμοποιώντας τα σώματά τους, μέτρησαν τη διάμετρο των δέντρων γύρω τους.

Τέλος, κάθε παιδί έφτιαξε ένα αναμνηστικό κρεμαστό με ροδέλες από κομμένα κλαδιά, χρωματίζοντας τους δακτυλίους του με λαδοπαστέλ. Ήταν μια εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!