ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Οι μαθητές της Α' τάξης αναλαμβάνουν την υδροδότηση μιας πόλης! (STEM)
20. 03. 2017

Στο πλαίσιο του βιωματικού περιβαλλοντικού προγράμματος “Νερό”, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, αφού έχουν μάθει πλέον τόσα πολλά για το ταξίδι του νερού από τη φύση στο σπίτι μας μέσα από τις επισκέψεις τους, ήρθε η ώρα να ασχοληθούν και οι ίδιοι με την υδροδότηση μιας πόλης! Μέσα στην τάξη, τους επισκέφτηκε όχι μία, αλλά τρεις συνεργάτες! Η κυρία Χρύσα Πολύζου, υπεύθυνη του club Παιδικής Αρχιτεκτονικής, η κυρία Νάντια Γρηγοριάδου, Stem Academy Coordinator και η κυρία Ελένη Βουκλουτζή, Stem Advisor. Έμαθαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για το έργο τους και ξεκίνησαν.

Έβαλαν τις εργαστηριακές τους ποδιές και πήγαν στην αίθουσα Media. Eκεί, χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, έφτιαξαν τρεις πόλεις και τις γέμισαν νερό! Παρατήρησαν, λοιπόν, πώς το νερό κινείται από το υδραγωγείο μέσα από ένα ολόκληρο σύστημα σωλήνων και πώς φτάνει σε μας. Μεγάλη διαδρομή, πολλά εμπόδια, αλλά τα καταφέραμε μια χαρά! Κανένα σπίτι δεν έμεινε χωρίς νερό!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!