ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γνωρίζοντας καλύτερα τα τρένα και την ιστορία τους!
20. 02. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος “Μέσα Μεταφοράς”, οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφθηκαν το Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με στόχο να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τη λειτουργία των τρένων.

Μόλις φτάσαμε μας καλωσόρισε ο υπεύθυνος του μουσείου και ξεκίνησε την ξενάγησή του από τον αύλειο χώρο στον οποίο είδαμε και ακούσαμε για βαγόνια, σιδηροδρομικές ράγες, ατμομηχανές κ.ά. Παρατηρώντας τα αντικείμενα, μάθαμε πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες για τη λειτουργία των τρένων και την εξέλιξη στην τεχνολογία τους με το πέρασμα των χρόνων.

Έπειτα γίναμε επιβάτες του εστιατορίου του Orient Express, που έχει ιστορία 90 χρόνων και εντυπωσιαστήκαμε από το πόσο καλά διατηρημένο είναι το βαγόνι! Τέλος, περιηγηθήκαμε στο αναπαλαιωμένο κτίριο του μουσείου, όπου είδαμε πολλά χρηστικά αντικείμενα από τους εσωτερικούς χώρους διάφορων τρένων. Ήταν πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-22 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!