ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Γ΄ τάξης: Παιδιά ενωθείτε, στο σχολείο οργανωθείτε!
18. 10. 2020

Τα σχολεία άνοιξαν και μετά από πάρα πολύ καιρό τα παιδιά βρέθηκαν και πάλι όλα μαζί! Αμέσως, λοιπόν, ανέλαβαν δράση και ξεκίνησαν να ασχολούνται με το πρώτο project της χρονιάς με τίτλο «Παιδιά ενωθείτε, στο σχολείο οργανωθείτε!».

Παρότι τα περισσότερα παιδιά γνωρίζονται μεταξύ τους, μερικές δραστηριότητες ice-breaking που πραγματοποιήθηκαν στο πρόγραμμα «Σχολική και Κοινωνική Ζωή» βοήθησαν να αφήσουμε πίσω τους μήνες της καραντίνας και να γίνουμε πάλι μια αγαπημένη ομάδα που αλληλεπιδρά και συνεργάζεται.

Στη συνέχεια τα παιδιά μετά από συζήτηση κατέγραψαν από έναν κανόνα ο καθένας και η καθεμιά και αφού συμφώνησαν όλοι και όλες, αναρτήσαμε την αφίσα με όλους τους κανόνες που θα ισχύουν για φέτος!

Δεν μας απασχόλησε, βέβαια, μόνο το δικό μας σχολείο! Είδαμε σχολεία παράξενα, όμορφα, απλά, πολύχρωμα, σχολεία άλλων πολιτισμών και σχολεία άλλης φιλοσοφίας από τη δική μας, σχολεία που θα θέλαμε να τα επισκεφθούμε και σχολεία αυτοσχέδια και πρόχειρα. Στο τέλος, τα παιδιά ζωγράφισαν όσα τους έκαναν εντύπωση αλλά και το σχολείο όπως το ονειρεύονται και όπως το φαντάζονται. 

Το νοερό μας ταξίδι δεν σταμάτησε στα σχολεία άλλων πολιτισμών! Συνεχίστηκε και έγινε ταξίδι στον χρόνο! «Επισκεφθήκαμε» μέσα από φωτογραφίες και αφηγήσεις σχολεία του παρελθόντος, τα σχολεία των γονέων, των παππούδων και των γιαγιάδων μας! Και αφού τα παιδιά απέκτησαν μια εικόνα για τα παλιά σχολεία, ανέλαβαν δράση, έγιναν δημοσιογράφοι και πήραν συνέντευξη από μέλη της οικογένειάς τους, με σκοπό να αντλήσουν πληροφορίες και να συγκρίνουν τα σχολεία του τότε και του τώρα. 

Πίσω στο δικό μας σχολείο, εξασκήσαμε τον γραπτό μας λόγο περιγράφοντας το σχολείο και ύστερα πήραμε τους δρόμους! Από τον ρόλο του δημοσιογράφου σε αυτόν του φωτογράφου, τα παιδιά βγήκαν στο campusκαι φωτογράφισαν όλα τα σχολεία που υπάρχουν σε αυτό. Από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, από τον Παιδικό Σταθμό, μέχρι το Πανεπιστήμιο. 

Την έρευνά τους αυτή την εμπλούτισαν, όταν επισκέφθηκαν την κεντρική Βιβλιοθήκη της Σχολής. Εκεί η κ. Δαμιάνα Κουτσομίχα παρουσίασε στα παιδιά την ιστορία των κτιρίων που σήμερα αποτελούν τα σχολεία της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Γραφεία διοίκησης, σπίτια και οικοτροφεία άλλαξαν, ανακαινίστηκαν, άλλοτε γκρεμίστηκαν και ξαναχτίστηκαν, για να αποτελέσουν τα σημερινά σχολεία.

Όλες αυτές τις γνώσεις τα τριτάκια μας τις χρησιμοποίησαν για να οργανώσουν τα δικά τους ψηφιακά albumμέσω των οποίων διηγούνται την ιστορία των κτιρίων. 

Λόγω των ειδικών συνθηκών οι παρουσιάσεις όλων όσων έκαναν τα παιδιά έγιναν στους συμμαθητές και στις συμμαθήτριές τους, ωστόσο τα album, τα κείμενα μας, οι ζωγραφιές μας, οι κανόνες που τα ίδια τα παιδιά θέσπισαν αλλά κυρίως οι εμπειρίες που απέκτησαν είναι εκεί για να μας θυμίζουν ότι το σχολείο είμαστε εμείς, τα παιχνίδια μας, τα γέλια μας, η αγαπημένη μας ομάδα!

In English class, students got to know each other, their teachers and the American fellows. Ms Jazmine and Ms Kaitlyn showed pictures and talked about their life in the States. Everyone had a chance to come closer together, playing icebreaker games and having fun in English!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!