ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Project Δ΄Τάξη : Zoom...στο Σχολείο μας !
10. 10. 2021

Η πρώτη θεματική μας ενότητα ‘Zoom… στο σχολείο μας !’ είχε να κάνει φυσικά με το Σχολείο μας και την επιστροφή μας σε αυτό !

Αρχικά, τα παιδιά επιστρέφοντας στο Σχολείο σκέφτηκαν και συζήτησαν στην τάξη τους κανόνες τους οποίους χρειαζόμαστε για να κυλήσει η χρονιά ήρεμα και ομαλά για όλους και όλες.

Αφού έγραψαν τους κανόνες τους, αποφάσισαν να προτείνουν και επιπλέον ιδέες ως προς τη ζωή και την καθημερινότητά  τους στο Σχολείο. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν η δανειστική Βιβλιοθήκη και η ανάγνωση βιβλίων κάποιες ημέρες του χρόνου. Δε χάσαμε λοιπόν την ευκαιρία και επισκεφθήκαμε τη Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας, προκειμένου να δανειστούμε λογοτεχνικά βιβλία !

 

 

Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες ετοίμασαν τις δικές τους παρουσιάσεις – ξεναγήσεις για τα μικρότερα παιδιά του Σχολείου μας. Αφού περιηγηθήκαμε στο Campus, τα παιδιά τράβηξαν φωτογραφίες από διάφορα σημεία και στη συνέχεια δημιούργησαν ηλεκτρονικές ‘ξεναγήσεις’ στο Campus, τις οποίες παρουσίασαν στην ολομέλεια της τάξης.

 

Προκειμένου να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα το Σχολείο μας αλλά και ολόκληρη τη Σχολή μας, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη φύση, επισκεφθήκαμε τους ελαιώνες για να μαζέψουμε ελιές και να βοηθήσουμε τις μεγαλύτερες τάξεις να παράγουν το δικό τους λάδι.

Επιπλέον, τα παιδιά σχεδίασαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Legoτους αγαπημένους τους χώρους στο Σχολείο. Αξιοποιώντας όλη τους τη δημιουργικότητα και φαντασία, οι μαθητές και οι μαθήτριες δούλεψαν σε ομάδες, δημιουργώντας εκπληκτικές κατασκευές που μας εντυπωσίασαν !

Τέλος, από την καθημερινότητά μας στο Σχολείο, δε θα μπορούσε να απουσιάζει η αναφορά στην υγιεινή διατροφή. Τι χρειάζεται να έχουμε μαζί μας στο Σχολείο; Ποια γεύματα μας δίνουν ενέργεια και πολλές βιταμίνες ταυτόχρονα; Τα παιδιά έγιναν μικροί σεφ και  δημιούργησαν απολαυστικά σνακ, τα οποία παρουσίασαν στην τάξη μαζί με τις συνταγές τους !

Στο τέλος της ενότητας αυτής μείναμε όλοι και όλες με την ίδια αίσθηση : Το σχολείο μας είναι ένα Σχολείο για το μυαλό, τα χέρια και την ψυχή….

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!