ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Γεύσεις και εικόνες από τη Σύμη!
31. 01. 2019

Σήμερα επισκέφθηκε την τάξη του Ε1 η κυρία Σμαράγδα Ντασιούδη μητέρα του Παναγιώτη Μακρή μαζί με την πνευματική της κόρη, τη Χρυσάνθη η οποία κατάγεται από τη Σύμη.

Έπειτα μέσω ενός παιχνιδιού γνωρίστηκε με τα παιδιά και έγινε για λίγο η τουριστική τους οδηγός στο νησί. Έτσι τα παιδιά γνώρισαν τις ομορφιές της Σύμης και έφτιαξαν ένα μικρό τουριστικό οδηγό(διαθεματική σύνδεση με το μάθημα της Γεωγραφίας).

Η Χρυσάνθη, μας μίλησε για τη ζωή εκεί, τους φίλους/ες της, το σχολείο της και γενικά για τις ομορφιές και ιδιαιτερότητες της ζωής σε νησί. Στη συνέχεια μας εξήγησε πως η οικογένειά της ασχολείται με την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων και με αφορμή τα μαθήματα Φυσικής (τήξη-πήξη) με τα οποία ασχολούμαστε αυτό το διάστημα κάναμε ένα “πείραμα”. Η κυρία Σμαράγδα είχε φέρει τα απαραίτητα υλικά και παρακολουθήσαμε πως με γάλα και ξύδι φτιάχνουμε το γνωστό σε όλους ανθότυρο.

Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην δοκιμάσουμε τα αποτελέσματά μας.Με τη συνοδεία θυμαρίσιου μελιού από τη Σύμη γευτήκαμε το νόστιμο ανθότυρο που φτιάξαμε (διαθεματική σύνδεση με το μάθημα της Φυσικής τήξη-πήξη).

Αποχαιρετήσαμε τη Χρυσάνθη με ένα μικρό δωράκι, μία κάρτα με ευχές που έφτιαξαν τα παιδιά και της χάρισαν και την κυρία Σμαράγδα με ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα όσα μας ετοίμασε! Περάσαμε υπέροχα!!!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!