ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Εγώ, ένας μικρός Οδυσσέας!
18. 02. 2020

Στο πλαίσιο της τρέχουσας θεματικής ενότητας με τίτλο "Ταξιδεύοντας με τον Οδυσσέα, τον Ιάσονα και άλλους μυθικούς ήρωες" που υλοποιεί η Γ' τάξη, τα παιδιά μελέτησαν το βιβλίο: "Εγώ, ένας μικρός Οδυσσέας", των εκδόσεων Βάρφη. Το βιβλίο πραγματεύεται τις δυσκολίες ενός παιδιού, του Οδυσσέα, οι οποίες έχουν κοινά χαρακτηριστικά με αυτές που πέρασε ο μυθικός ήρωας. Ο εθισμός στις ηλεκτρονικές συσκευές και η λεκτική βία από τους συνομηλίκους είναι μερικά απ' τα εμπόδια που συναντά ο μικρός Οδυσσέας.

Τα παιδιά μέσα στις ομάδες τους, ετοίμασαν παρουσιάσεις με τα κεντρικά νοήματα του βιβλίου και διάφορες συμβουλές προς τους αναγνώστες. Κάλεσαν τον συγγραφέα στο σχολείο, συζήτησαν μαζί του και του έδειξαν τις παρουσιάσεις τους!

 

Ο κ. Μηνάς Μητσόπουλος, αφού κουβέντιασε με τα παιδιά, τους έμαθε τα τραγούδια που έχει συνθέσει πάνω στις διάφορες ενότητες του βιβλίου! Όλοι μαζί τραγούδησαν για τα προβλήματα του σύγχρονου Οδυσσέα αλλά και τις λύσεις τους!

Στο τέλος, τα παιδιά έδωσαν στον συγγραφέα τις κατασκευές που είχαν ετοιμάσει και εκείνος υπέγραψε τα βιβλία τους!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!