ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Κράτα με να σε κρατώ ν' ανεβούμε στο βουνό!
17. 05. 2017

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού βιωματικού προγράμματος “Εξερενώντας τη φύση” και σε σύνδεση με το πρόγραμμα “Αστική ανάπτυξη”, οι μαθητές και μαθήτριες της Δ' τάξης  είχαμε την πρώτη μας..ορειβατική εμπειρία σαν τάξη κάνοντας πεζοπορία στον λόφο του Σέιχ Σου! Με οδηγούς τον κ. Τάσο Ρόζο, μέλος της Ορειβατικής και Αναρριχητικής Λέσχης Θεσσαλονίκης και την κα. Χρύσα Πολύζου, αρχιτέκτονα, ξεκινήσαμε την πορεία μας από το εξωκλήσι του Αγ. Βασιλείου, περπατώντας μέσα στο μονοπάτι. Ο καιρός ήταν πολύ δροσερός, έτσι απολαύσαμε τη διαδρομή, θαυμάζοντας την ανοιξιάτικη φύση. Μιας και ήμασταν πολύ γρήγοροι στην ανάβασή μας, εξερευνήσαμε και άλλες μικρότερες διαδρομές και ανακαλύψαμε μία παιδική χαρά στη μέση του δάσους! Σε όλη τη διαδρομή βαδίζαμε μαζί, ενθαρρύνοντας τους συμμαθητές μας να συνεχίζουν την πορεία τους.

    

Σε λίγη ώρα φτάσαμε στο ύψωμα Κράνος, από το οποίο είχαμε πανοραμική θέα όλης της πόλης μας. Παρατηρήσαμε και εντοπίσαμε διάφορα τοπόσημα της πόλης μας και επιβεβαιώσαμε και με τα ίδια μας τα μάτια το σχήμα φιόγκου που σχηματίζει το κύριο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, χτισμένο ανάμεσα στην παραλία και στον λόφο του Σέιχ Σου.

Ολοκληρώνοντας τη στάση μας για φαγητό και παιχνίδι, πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Στο δρόμο μας συναντήσαμε χελωνίτσες, κάμπιες και αηδόνια, περάσαμε ξύλινα γεφυράκια, ώσπου φτάσαμε στην πύλη του Ζωολογικού Κήπου που μας περίμενε το λεωφορείο μας.

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!