ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ   /   Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση   /   Δημοτικό Σχολείο   /   Blog
Blog
Τρώμε πρωινό στην τάξη!
10. 02. 2017

Στο πλαίσιο του καινοτόμου βιωματικού προγράμματος της Υγιεινής Διατροφής, φάγαμε σήμερα όλη η Β΄τάξη μαζί ένα πραγματικά υγιεινό γεύμα! Έτσι, με τη βοήθεια των γονιών, κάθε μαθητής ετοίμασε το δικό του πρωινό που θα έτρωγε στην τάξη. Για να είναι ένα πρωινό πλήρες και υγιεινό είπαμε ότι πρέπει να περιλαμβάνει τρόφιμα και από τις τρεις παρακάτω κατηγορίες:

1) γαλακτοκομικά: όπως γάλα, γιαούρτι ή τυρί, ή εναλλακτικά, αυγό ή γαλοπούλα, για να πάρει το παιδί τις πρωτεΐνες που χρειάζεται.

2) δημητριακά: όπως ψωμί, δημητριακά, κουλούρι, φρυγανιές, βρώμη ή μούσλι για να πάρουμε ενέργεια. Έπρεπε φυσικά να δείξουμε προσοχή, καθώς έπρεπε οι επιλογές μας να είναι υγιεινές και να αποφύγουμε τα δημητριακά που είναι γεμάτα ζάχαρη!

3) φρούτο ή λαχανικό: χρειαζόμαστε δηλαδή κάτι φρέσκο για να πάρουμε βιταμίνες!

Τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, μιλούσαν για το πρωινό τους και όλοι έφαγαν με πολλή όρεξη! Πρώτα, όλοι δείξαμε ό,τι ανήκε στην ομάδα των δημητριακών! Έπειτα, ό,τι ανήκε στην ομάδα των γαλακτοκομικών και τα αυγουλάκια μας! Και τέλος, ό,τι ανήκε στην ομάδα των φρούτων ή των λαχανικών! Τα καταφέραμε! Ήμασταν σχεδόν όλοι σωστοί και…υγιεινά προετοιμασμένοι!

Ακόμη και όπου υπήρχαν μικρές ελλείψεις, με χαρά μοιραστήκαμε το πρωινό μας και νιώσαμε να γινόμαστε ομάδα. Τα παιδιά βίωσαν τι σημαίνει υγιεινή διατροφή αλλά και χορταστικό πρωινό! Είδαν επίσης πολλές διαφορετικές επιλογές σε γεύσεις και συνδυασμούς που δεν είχαν σκεφτεί να κάνουν σπίτι τους.

Ευχαριστούμε τους γονείς για την πολύτιμη συνεργασία τους!

Eξερευνούμε
Αξιολογούμε
Αλλάζουμε τη ζωή μας
Γνωρίζουμε τον κόσμο
Κατακτούμε τη γνώση
Διαφοροποιούμε τις μεθόδους μας
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα
Χτίζουμε τον κόσμο
της φαντασίας μας
Καλλιεργούμε
παιδεία
American Farm School on Facebook American Farm School on Youtube American Farm School on Flickr American Farm School on Instagram American Farm School on Linkedin
 
© 2017-23 American Farm School
X
Είστε απόφοιτος;
Κρατήστε επαφή!